Quantcast
Новини Пловдив » България » Отложиха заседанието на кабинета, премиерът Янев и министърът пътуват към района на инцидента
България Важно Инциденти

Отложиха заседанието на кабинета, премиерът Янев и министърът пътуват към района на инцидента

Стефан Янев отложи заседанието на кабинета.

Премиерът Стефан Янев, министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пътуват към района на инцидента с МиГ-29 при Шабла.

Правителствената пресслужба съобщава, че заседанието на Министерски съвет, планирано за днес се отлага. Към Шабла пътува и министър-председателят Стефан Янев.

Припомняме, че по-рано днес Министерството на отбраната съобщи за прекратяването на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 21“ . Причината:

„Днес, 9 юни 2021 г., при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България, самолет МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили, е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч.

Веднага е започнала операция по търсене и спасяване, която продължава и в момента. В нея участват сили и средства от състава на Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Гранична полиция и Военновъздушните сили.

Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пътуват към района на инцидента.

Медиите ще бъдат информирани своевременно за хода на издирвателната операция“.

По неофициални данни пилотът на падналия МиГ-29 е опитен авиатор, а колегите му се молят да е оцелял във водите на Черно море-/ПловдивПрес

 

Още

Каракачанов не изключи пилотът на падналия МиГ-29 да е загубил ориентация

Падналият МиГ-29 е от Граф Игнатиево

Изтребител на ВВС е паднал край Шабла

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...