Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Оттеглиха меморандума за разполагане на съоръжения на пл. „Централен“ и в Цар-Симеоновата градина
Общество Община Пловдив

Оттеглиха меморандума за разполагане на съоръжения на пл. „Централен“ и в Цар-Симеоновата градина

Главният архитект Димитър Ахрянов
Главният архитект Димитър Ахрянов

Ваня ДРАГАНОВА

Община Пловдив разработва цялостна схема за разполагане на преместваеми съоръжения на пл. „Централен“, Цар-Симеоновата градина и кв. „Капана“, съобщи в началото на днешната сесия на Общинския съвет главният архитект Димитър Ахрянов. Повод беше внесеният от групата на ГЕРБ меморандум за поставяне на временни обекти на площада и в градината, провокиран от монтирането на виенското колело.

„Приветстваме вашето начинание, с нашето предложение може би сме изиграли ролята на катализатор. Пловдив трябва да отстоява името на Европейската столица на културата и затова ни се стори неподходящо на площада да има виенско колело. Щом ще се разработва цялостна зона за преместваеми съоръжения, оттегляме меморандума“, заяви председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев. Така конфликтната точка отпадна.

Като извънредна точка в дневния ред влезе предложението за удължаване с 6 г. и 8 мес. на договора с концесионера на кино „Кочо Честеменски“, въпреки че съветникът от БСП Атанас Баташки се възпротиви, че такива точки не трябва да се разглеждат извънредно, а да бъдат обсъдени в комисиите.

Още

Съветниците решават за забрана за поставяне на съоръжения на пл. „Централен“ и Цар-Симеоновата градина

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...