Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Пловдив помага на Враца за въвеждане на Монтесори педагогиката
Образование Пловдив

Пловдив помага на Враца за въвеждане на Монтесори педагогиката

Срещата за методиката Монтесори
Срещата за методиката Монтесори

Над 50 директори на училища и детски градини и учители от Враца бяха в Пловдив, за да обменят опит в образователната сфера със свои колеги и представители на Община Пловдив. В рамките на три дни те са посетили ЕГ „Иван Вазов“, ОУ „Екзарх Антим Първи“ и няколко детски градини. Водещи теми на срещите са били дигитализацията на училищата и въвеждането на Монтесори педагогиката. Преди две години Община Враца получи подкрепа от Община Пловдив при въвеждането на Монтесори и те вече имат шест общински детски градини, които работят по метода.

Зам.-кметът Стефан Стоянов направи презентация на общинската образователна програма на Пловдив. Сред акцентите са сериозният напредък в процеса по дигитализация в училищата и въвеждането на облачни технологии, както и програмите за модернизация на учебната база. И през 2021 г. Община Пловдив заделя средства за закупуване на съвременни технологични средства и специализирано оборудване на кабинети по природни науки и СТЕМ програми.

Зам.-кметът Стоянов съобщи още, че в общинската образователна програма сериозно се набляга на физическата среда, като се инвестират средства за изграждане или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства в училищата и детските градини.

В срещите взеха участие още началникът на отдел „Образование“ към Община Пловдив Донка Щилянова, началникът на РУО – Враца, Галина Евденова и зам.-кметът по хуманитарни дейности към Община Враца Петя Долапчиева.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...