Quantcast
Новини Пловдив » Община » Съветниците решават за забрана за поставяне на съоръжения на пл. „Централен“ и Цар-Симеоновата градина
Община Пловдив

Съветниците решават за забрана за поставяне на съоръжения на пл. „Централен“ и Цар-Симеоновата градина

Виенското колело.
Виенското колело на пл. "Централен".

Ваня ДРАГАНОВА

Общинските съветници ще трябва да решат днес дали да наложат мораториум върху поставянето на преместваеми съоръжения на пл. „Централен“ и Цар-Симеоновата градина. Предложението за това е на групата на ГЕРБ и е провокирано от монтирането на виенско колело на пл. „Централен“, критикувано от градския лидер на ГЕРБ Иван Тотев като несъответстващо на духа на Пловдив. Идеята на Тотев е и на площада, и в градината да може да се разполагат съоръжения само след решение на Общинския съвет, но за това е нужна промяна в съответната общинска наредба, която изисква време. Затова сега се предлага временна забрана. Разрешението за виенското колело е до края на юни и ако мораториумът бъде приет днес, то няма да може да бъде удължено.

В дневния ред отново влиза и предложението Голямата базилика да бъде зачислена на общински институт „Старинен Пловдив“, но само сградата, теренът с мозайките ще се стопанисва от Регионалния археологически музей, както е записано в правителственото решение за прехвърлянето на имота. Зам.-кметът Величко Родопски предлага да бъде отменено решението, с което 20-те щатни бройки за хората, които ще работят в Голямата базилика,  бяха прехвърлени на „Старинен Пловдив“, вместо да са към музея.  Това става след писмо от министъра на културата Велислав Минеков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...