Левицата 14
Новини от Пловдив » Община » Съветниците решават за забрана за поставяне на съоръжения на пл. „Централен“ и Цар-Симеоновата градина
Община Пловдив

Съветниците решават за забрана за поставяне на съоръжения на пл. „Централен“ и Цар-Симеоновата градина

Виенското колело.
Виенското колело на пл. "Централен".

Ваня ДРАГАНОВА

Общинските съветници ще трябва да решат днес дали да наложат мораториум върху поставянето на преместваеми съоръжения на пл. „Централен“ и Цар-Симеоновата градина. Предложението за това е на групата на ГЕРБ и е провокирано от монтирането на виенско колело на пл. „Централен“, критикувано от градския лидер на ГЕРБ Иван Тотев като несъответстващо на духа на Пловдив. Идеята на Тотев е и на площада, и в градината да може да се разполагат съоръжения само след решение на Общинския съвет, но за това е нужна промяна в съответната общинска наредба, която изисква време. Затова сега се предлага временна забрана. Разрешението за виенското колело е до края на юни и ако мораториумът бъде приет днес, то няма да може да бъде удължено.

В дневния ред отново влиза и предложението Голямата базилика да бъде зачислена на общински институт „Старинен Пловдив“, но само сградата, теренът с мозайките ще се стопанисва от Регионалния археологически музей, както е записано в правителственото решение за прехвърлянето на имота. Зам.-кметът Величко Родопски предлага да бъде отменено решението, с което 20-те щатни бройки за хората, които ще работят в Голямата базилика,  бяха прехвърлени на „Старинен Пловдив“, вместо да са към музея.  Това става след писмо от министъра на културата Велислав Минеков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...