Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Ученици от Хуманитарната се състезаваха по правни теми по програма на ВСС
Случка на деня

Ученици от Хуманитарната се състезаваха по правни теми по програма на ВСС

Ученици от 11 клас на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив взеха участие в правен дебат по Образователната програма на Висшия съдебен съвет „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища  и прокуратури“. Заключителната проява за учебната 2020/2021 г. беше организирана съвместно от Апелативна и Окръжна прокуратура – Пловдив и Окръжен съд – Пловдив.

В тържествената зала на едно от най-старите училища в България три отбора от по трима ученици от 11 клас дебатираха по следните теми: „Искате ли да учите право. Какво знаете за професията на съдията и прокурора“, „Как да се предпазим от компютърни престъпления“ и „Наркотиците – лесен начин да изгубиш свободата си“. Единадесетокласниците демонстрираха отлични знания и представиха атрактивно наученото през годината. Проявата премина при спазване на всички противоепидемични мерки.

Победителите бяха определени от жури в състав: Ваня Христева, зам.-апелативен прокурор, Розалия Шейтанова, председател на Окръжен съд – Пловдив, Галина Андреева-Минчева, зам.-окръжен прокурор на Пловдив, и младшите съдии от Окръжен съд – Пловдив, Силвия Алексова, Мирела Чипова и Костадин Иванов, и Галина Константинова, експерт „Връзки с обществеността“ в Окръжен съд – Пловдив. Победител стана отборът на 11а клас, представил темата за опасностите в интернет, а на второ и трето място се класираха учениците от 11д и 11г клас, които разказаха за професията на магистрата и за вредата от употребата на наркотици. Участниците в правното състезание получиха като подарък Конституция на Република България, удостоверение за отлично представяне, документална книга за Васил Левски, както и ваучери за книги.

Наградите бяха връчени от Ваня Христева, Розалия Шейтанова и Галина Андреева-Минчева. На заключителната проява присъстваха Емил Начев, директор на Хуманитарната гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“, и Гергана Кендерлиева, педагогически съветник в училището. През учебната 2020/21 г. магистратите от съда и прокуратурата изнесоха открити уроци по Образователната програма на ВСС и МОН и в НХГ „Цанко Лавренов“ – Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...