Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Врачка си търси пендарите от съда, от НАП обаче вече са ги продали
Пловдив Съд и Прокуратура

Врачка си търси пендарите от съда, от НАП обаче вече са ги продали

Съдебна палата Пловдив
Съдебната палата в Пловдив

Врачка си потърси 13 пендара от съда, но се оказа, че от НАП вече са ги продали на търг. Златните пендари са отнето в полза на държавата като веществено доказателство по делото и търгът за тяхната продажба се е с състоял през 2020 г.

Осъдената на 5 години затвор  Н. В., известна като ходжа Н. В., е поискала възобновяване на наказателното производство, но Пловдивският апелативен съд отказа.  Тя е осъдена за множество измами, които е извършила, като е разваляла „черна магия“ по телефона и е вземала крупни суми и злато за това.

Апелативните магистрати прецениха, че искането е процесуално допустимо, но разгледано по същество, е неоснователно.

Съдът прие, че мотивните съображения на първоинстанционния Районен съд – Пловдив и решението на въззивната инстанция, Окръжен съд – Пловдив, позволяват по убедителен, логичен и разбираем начин да се проследи правилността при формиране на вътрешното убеждение на съдиите по фактите и какви са били правните съображения на постановяване на осъдителна присъда за Н. В.

Магистратите приемат, че обществената опасност от дейността на подсъдимата е завишена заради самото деяние, както и от броя на пострадалите лица, начинът, по който са били манипулирани и заблудени, че ще им бъдат развалени „магии“, свързани с живота и здравето им, на тях или на техни близки родственици. Дейността на Н. В. показва проявено хладнокръвие и безчувствие към чуждата болка и нещастие, користни подбуди за извличане на облага именно от това, пише в решението на Апелативния съд. Подсъдимата е мотивирала „клиентите“ да й дават пари и златни пендари, за да развали направените им магии, като причинената имотна вреда многократно надвишава критерия „големи размери“ към момента на извършване на деянието. Това, както и усложнената престъпна дейност при продължавано престъпление, са все отегчаващи вината обстоятелства, смятат апелативните магистрати. Единственото смекчаващо отговорността обстоятелство за Н. В. е чистото й съдебно минало.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...