Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Наближава крайният срок за участие в първото класиране за прием в първи клас
Образование Пловдив

Наближава крайният срок за участие в първото класиране за прием в първи клас

За помощта за първокласниците вече се приемат документи.
Първокласници

Общинската администрация напомня на родителите на родените през 2014  г.  деца, че крайният срок за подаване на заявления онлайн за участие в първото класиране за прием на децата им в първи клас за учебната 2021/2022 година е 13.06.2021 година (до 23:59 часа). За подаване на заявления на хартиен носител в училището по първо желание срокът е 11.06.2021 г.

Обявените свободни места са общо 3325 за 148 паралелки в 45-те общински училища в град Пловдив, в които има прием в първи клас. ОУ „Душо Хаджидеков“ има две сгради и приемът в тях е за всяка от сградите поотделно. По предварителни анализи местата са достатъчни за всички кандидатстващи деца. Резултатите от класирането ще бъдат публикувани в 9:00 часа на 15.06.2021 г.

В електронната система са заложени редица проверки още при подаване на заявленията и родителите следва да следят всички съобщения, за да не бъдат допуснати неточности. При необходимост от промени във вече подадени заявления  трябва да бъде създадено ново заявление след анулиране на вече подаденото.

Проверка в електронната система показва, че към момента все още има заявления със статус „чернова“. Тези заявления няма да участват в класирането, ако родителите не ги довършат до статус „подадено“. Ако има родители от други населени места, които са въвели чернови, но са се отказали от кандидатстване в общинско училище в град Пловдив, то препоръката е да анулират тези заявления.

За улеснение на родителите в системата е предвидена функционалност, чрез която те могат да съпоставят броя свободни места и съответния брой чакащи за тях, разпределени по сбора от събраните точки в заявленията за кандидатстване. Статистическите данни се променят в реално време според подадените заявления и се визуализират в панела със свободни места в менюто „чакащи класиране“ на интернет страницата на електронната система за прием priem.plovdiv.bg.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...