Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Откриха биологичен материал сред отломките на падналия МиГ край Шабла
България Важно

Откриха биологичен материал сред отломките на падналия МиГ край Шабла

Емил Ефтимов

Биологичен материал е открит сред отломките от падналия изтребител МиГ-29. Той ще бъде изпратен за ДНК експертиза. Това каза адмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната във Варна, предава БНР. Продължава търсенето на черната кутия. Откриването на черната кутия е ключов момент, за да се анализират причините, довели до инцидента, каза още Ефтимов.

Надпреварваме се с времето. Морската среда е агресивна, а продължителният престой на черната кутия във водата не е желателен, каза командирът на ВМС контраадмирам Кирил Михайлов.

Военноморските сили продължават и днес дейностите по издирването на падналия МиГ-29 в Черно море. Самолетът, пилотиран от майор Валентин Терзиев от състава на авиобаза Граф Игнатиево, изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел.

В издирвателната операция участват екипажите на корветата „Бодри“ и минен ловец „Цибър“, в готовност за използване са водолазен катер и вертолетите „Пантер“. Морското дъно в района на инцидента се обследва със сонар и хидролокатор със страничен обзор. Теренът, който военнослужещите от ВМС обследват, е с размер на 20 квадратни мили.

Още

Падналият МиГ-29 е от Граф Игнатиево
Военният министър за падналия МиГ: Нещо внезапно се е случило!
Издирват черната кутия на падналия МиГ с водолази и техника
Военен дрон откри мястото, където е паднал МиГ-ът снощи край Шабла

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...