Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Храни и напитки » УХТ разработва проект за храни имуностимуланти
Бизнес Важно Градът Образование Храни и напитки

УХТ разработва проект за храни имуностимуланти

Ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов даде старта на събитията 3 в 1.

Лимонада от памуклийки вдига имунитета, правят и сладолед със същото действие

Ваня ДРАГАНОВА

Университетът по хранителни технологии разработва проект за храни имуностимуланти, съобщи ректорът на висшето училище проф. Пламен Моллов на старта на 3 събития там днес  – Ден на отворените  врати за кандидат-студенти, празник на хляба и фермерски пазар.  „Ковид ни изправи пред сложната задача да създадем храни, които са имуноукрепващи, и да обучаваме младите хора в това.  Научен екип на университета подготви изследотавателски за създаване на иновативни имунопротективни храни, имунофуд, който сме готови да представим пред правителството и се надяваме това да стане една национална програма, в която нашият университет да бъде лидер“, заяви проф. Моллов. Той добави, че УХТ е водещият университет в областта на хранителните технологии, което отчита всяка година и рейтинговата система.

Сред новите разработки на вуза са сладоледи имуномодулатори и лимонада от билката памуклийка, която има същото действие. Сред продуктите, по които работят студенти и преподаватели, са и наденички, в които освен месо, има и розов цвят.

В Деня на отворените врати на място бяха много млади хора, сред които учениците от професионалните гимназии по хранителните техника и технологии и по туризъм, за чиито ученици следването в УХТ е естествено продължение на средното образование.

На 3-те събития в УХТ присъства зам.-министърът на земеделието Явор Гечев, който съобщи ,че за него празникът е 4 в 1, защото има рожден ден. „Университетът е водещ не само у нас, а и в Европа, той е на световно ниво. УХТ има в лицето на сегашното правителство надежден партньор не само по проекта за имунофуд, защото науката трябва да се развива“, каза Гечев. Той увери кандидат-студентите, че изборът да учат в УХТ е добър, защото нужда от храни винаги ще има.

Чисти храни на базара в УХТ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...