Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Богомил Грозев напуска ОИ „Старинен Пловдив“
Важно Градът Култура

Богомил Грозев напуска ОИ „Старинен Пловдив“

Богомил Грозев
Богомил Грозев

Ваня ДРАГАНОВА

Богомил Грозев напуска шефския пост в ОИ „Старинен Пловдив“. Той съобщи, че  е подал молба за напускане с пост във фейсбук.

„Оттеглям се с гордо вдигната глава и огромно удовлетворение от постигнатите резултати! Правя тази крачка, за да няма съмнения за влияние и намеса около предстоящия конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. Никога не съм бил и не съм политически ангажиран и не желая да бъда използван по политически подбуди. Заради това лично си входирах молбата за напускане.
За около година и 4 месеца постигнахме много добри резултати. Благодаря на колегите за всеотдайността, подкрепата и упоритата работа.
Въпреки трудната година, заради пандемията и два сериозни локдауна направихме много:
– За 2020 г. УДВОИХМЕ приходите на „Старинен Пловдив“, като успяхме да привлечем външно финансиране в размер на над 200 000 по два проекта, които спечелихме от Министерство на културата (за цялостна консервация и реставрация (КРР) на фасадата на т. нар. Синя къща – къщата на Г. Павлити и за КРР на част от таваните на къща „Хиндлиян“)
– Тази година спечелихме още един проект за малко над 100 000 лв. за Консервационно-реставрационни работи (КРР) по екстериора на къща „Верен Стамболян“ (постоянна експозиция на големия Димитър Киров – ДиКиро).
– Тоест за малко повече от година спечелихме външно финансиране за общо над 300 000 лв. за КРР на три къщи в Стария град.
– Отворихме най-новия и един от най-зашеметяващите музеи в България, а и в Европа – Епископската базилика на Филипопол. Само за първият месец посрещнахме близо 10 000 туристи.
– За първи път на емблематичния Античен театър стъпи представителния гвардейски духов оркестър.
– Организирахме в тежки времена стотици активности в онлайн пространството (виртуален тур, виртуални изложби, виртуални представяния на обектите и т.н.)
– Организирахме десетки успешни събития, спазвайки ограниченията (концерти, пленери, изложби, работилници и много други)
– И не на последно място, за мен беше чест да предложа световната оперна прима Соня Йончева за почетен гражданин на Пловдив.
Още много, много неща сме свършили, които са видни и няма как да опиша в един пост.
А отговора дали ще се явя на конкурс – ще научите по-късно.
Успех и до нови срещи!“, написа той.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...