Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Иван Тотев: ГЕРБ тръгва към вота с надежда България да бъде излекувана от хаоса
Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Политика

Иван Тотев: ГЕРБ тръгва към вота с надежда България да бъде излекувана от хаоса

Този път ГЕРБ откри кампанията си в църквата "Света Марина".
Този път ГЕРБ откри кампанията си в църквата "Света Марина".

Ваня ДРАГАНОВА

„Тръгваме към вота със смирение. Откриваме кампанията в деня на свети Лука Лечителя с много разум и надежда България да бъде излекувана от хаоса, в който се намира,и от тази арогантност, която се лее навсякъде.“ Това каза лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, който е втори в листата след Бойко Борисов, на старта на предизборната надпревара. ГЕРБ даде началото на кампанията си в църквата „Света Марина“, където пловдивският митрополит Николай отслужи молебен за свети Лука. В храма бяха кандидатите за депутати от ГЕРБ, кметът Здравко Димитров, водачката на областната листа Дани Каназирева и др.

„Предишният парламент не успя да произведе легитимна власт.  Бог допусна властта да премине в служебно правителство. Неведоми са пътищата Божии и може би този път Бог допусна българският народ да извърши със себе си всички експерименти, към които от десетилетия го тласкат всевъзможни пророци. Да види нашият народ как е без правителство, да си поиграе на  смяна на държавното устройство, да повери суверенната си воля на бездушни машини. Ние, изглежда, наистина трябва да допуснем да ни се случи всичко, за да се опомним, ако се опомним въобще“, каза в словото си пловдивският митрополит Николай. Той благослови кандидатите за депутати, престъпили прага на църквата с добри намерения,  и им пожела успех, като подчерта, че църквата не дели хората според политическите им пристрастия.

„Това, което се случва в момента, не е добре за страната. Ние сме национално отговорна партия и смятаме, че трябва да бъдат градени мостове и да търсим пътища между всички всички видимо непримирими субекти. Трябва да се спре това чувство на незнание какво ще се случи в утрешния ден, защото несигурността буди страх,  а страхът е чувство, което не дава възможност да бъдеш позитивен и да погледнеш в утрешния ден с надежда“, каза след службата Иван Тотев. Той призова разумът да надделее и след 11 юли страната да има правителство.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...