Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Обособяват пешеходна зона в центъра на Перущица
Перущица Регион

Обособяват пешеходна зона в центъра на Перущица

Община Перущица
Община Перущица

Мария МОРУНОВА

Обособяват пешеходна зона в центъра на Перущица. Това става с решение на Общинския съвет. За целта ще бъдат затворени 100 метра от ул. „Петър Бонев“, която попада в обхвата на проекта „Обновяване на пл. „27-и Априлий“.

В мотивите на решението се посочва, че чрез обособяването на пешеходната зона се осигурява връзка между градския парк, площада, Историческия музей, Дановото училище и се дава възможност за безопасно движение на пешеходците.

От всички 13 общински съветници 9 са подкрепили решението, 3-ма са гласували „против“ и един „въздържал се“. Въпреки приетото решение, все още има жители на Перущица, които не одобряват промяната. По този повод кметицата на Перущина Мария Витанова-Вълканова описа какво да очакват хората след затварянето на улицата: Зная, че на някои от Вас с тези затворени 100 метра ще им се удължи пътят до дома с автомобил, но става въпрос за не повече от 565 метра.

„Уважаеми съграждани, това ще Ви струва точно 1 минута и 13 секунди с автомобил, при скорост 30 км/час и точно 11 стотинки за изгореното гориво при цена 2,11 лева за бензин А95, при нормен разход 9/100 км.

Нима е толкова много, че да се пренебрегне спокойствието на майките с малки деца, чийто деца играят в парка и на площада?
Нима животът и здравето на децата не са най-важни?
Нима е толкова много, че да лишим Перущица от истински център-свързващ повечето исторически обекти?
Перущица има потенциал за развитие на туризъм. Перущица се развива“, пише тя във фейсбук.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...