Новини от Пловдив » България » Мая Манолова от Пловдив: Не можем да променим България, ако не изгоним мутрите от властта!
България Важно ИЗБОРИ 2022

Мая Манолова от Пловдив: Не можем да променим България, ако не изгоним мутрите от властта!

Коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" стартира предизборната си кампания от Пловдив

Галина ГЕОРГИЕВА

От Пловдив коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ стартира националната си предизборна кампания. Мария Капон, която е втора в листата на „Изправи се! Мутри, вън!“ за Пловдив-град, откри събитието и покани на сцената на Ядрото председателят на коалицията Мая Манолова, водачът на пловдивската листа Николай Хаджигенов, зам.-председателят на 45-ия парламент Татяна Дончева, Арман Бабикян от „Отровното трио“ и водачите на листи в цялата страна.

Мая Манолова

„Добре дошли в Пловдив – най-красивото място на България, в арт центъра на страната – квартал „Капана“. От Пловдив са излезли не само министър-председатели, президенти, министри, а едни от най-добрите художници, учени на България, най-добрите ни таланти. Тук от векове се говори на различни езици и всички ние се разбираме. Започнахме от Пловдив с нашия план за България и ни провървя. Пловдив е цветен и  различен, каквато бе и нашата парламентарна група, каквато е и нашата коалиция, защото ние сме искрени, истински и честни. Освен да демонтираме властта, нещо, което се случва всеки ден, днес трябва да ви покажем и какво можем да съградим“, каза Мария Капон и даде думата на Мая Манолова.

Председателят на „Изправи се! Мутри, вън! и водач на листите на 23 МИР – София и Благоевград припомни как преди 136 години в Пловдив българите са извършили подвиг с обединението между Източна Румелия и Княжество България. „Тогава нашите предци се изправиха срещу великите сили, срещу империи, срещу заплахи, за да извършат мечтаното обединение. Никой от българите тогава не се огъна, така се държат хора, които имат справедлива кауза“, заяви Манолова.

„Съгласни ли сте да бъдем управлявани от мутри, да ни подслушват незаконно и да ни мачкат? Не сме съгласни с това! Управлението на Борисов доведе до мафиотско и корумпирано правителство в цели три издания. Кой от проектите в Пловдив е изпълнен в срок – Водният цикъл, Транспортният проект, Зоологическата градина? Такава е цялата работа на ГЕРБ. Няма проект и обект на ГЕРБ, който да не е ремонтиран в следващите седмици. Така е  в Борисовата държава. Дошло е време да се изправим и кажем – стига. Краят на Борисовото управление трябва да настъпи на 11 юли след парламентарните избори. Чака ни много работа – да продължим това, което започнахме в 45-ото Народно събрание, да осветим всеки ъгъл, да осветим всяко чекмедже, да намерим всяка Мата Хари. Не можем да продължим напред и да променим България, ако не изгоним окончателно мутрите от властта! Нека на 11 юли да гласуваме за чисто бъдеще с номер 8 за „Изправи се! мутри, вън!“, призова Мая Манолова.

Водачът на листите в Пловдив-град и 25 МИР – София адвокат Николай Хаджигенов започна словото си с шега, че дронът, който снимаше откриването на кампанията е същият, който с Арман Бабикян са вкарали в „спалнята на Борисов“. Думите му предизвикаха бурен смях.

„Отново сме се събрали да водим битка – за свобода, за правосъдие, за демокрация, за върховенство на закона, за които мечтаем 32 години. Площадът беше един етап, без който нямаше как да минем. За краткия живот на 45-отото НС успяхме да покажем, че парламентът може да е жив, от него има смисъл, може да работи, да разкрива престъпления – комисията „Манолова“. Влизайки сега в 46-ото Народно събрание, искаме да премахнем бухалката на властта, позната като „Каскетура“, да изградим истинска прокуратура, за да постигнем мечтите си за свобода и върховенство на закона. От 12 юли започваме работа отново“, каза адвокат Хаджигенов.

Като много сложна определи ситуацията в страната водачът на листите във Варна и Русе Татяна Дончева, която беше зам.-председател на 45-ото НС. Тя призна, че хората се питат дали този път ще има стабилен парламент и ще бъде сформирано правителство, което да управлява по-дълго. И беше категорична, че това ще се случи. „Трябва да мислим за проблемите на България като за една стена, която започваме да рутим, рутим, но отначало не се вижда особен прогрес. Търпението, дисциплината, вярната посока са гаранция, че ние ще съборим стената. Никой не е допускал преди 15 години, че България ще се озове в ситуация като днешната. Историческите предизвикателства са сериозен връх пред всяко поколение, което се е сблъскало с тях. „Движение 21“ този път привлече един от известните културни дейци на Пловдив – Жорж Трак, който е четвърти в листата на „Изправи се! Мутри, вън!“. Неговото мото е да внесем култура в политиката, за да може да направим и политика за културата“, цитира Дончева създателя на Културен център „Тракарт“.

Тя увери българите, че коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ ще решава проблемите в парламента заедно с партиите на протестите, а не на статуквото. Татяна Дончева призова избирателите на 11 юли да гласуват масово. „Подкрепата за партиите, носители на промяната, са гаранция, че е възможно и правителство за достатъчен период от време“, увери тя. Към кандидатите за народни представители от коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ Дончева се обърна с призива да водят битка за всеки глас. „Не се заблуждавайте, че този път социологическите агенции са по-благосклонни към нас! Битката ще се води до последния ден. Желая ви хъс, мотивация и желание за краен успех. На добър час!“ пожела тя.

Арман Бабикян – водач на листите в София и Велико Търново, призна, че все още българите са бесни от това, което е ставало през последните 12 години. „Все още сме ядосани заради провалените съдби, икономика, образование, културна и здравна политики. Трябва да се научим да си прощаваме!“, призова той.

„Защото аз знам, че милион и 200 хиляди души не са крадците в ГЕРБ. И този кошмар няма да свърши, докато не се научим да прощаваме на тези, които заедно с нас са били жертва на този режим. За да успеем да простим, трябва и ние да успеем да пречупим в себе си тази ненавист и да не слагаме всички под един знаменател. Иначе ще заприличаме на тях. Ще ни е трудно да преглътнем, но ще се научим“, каза Арман Бабикян. Според него случилото се миналата година е разделителната линия, по която се преценява кой иска справедлива България и кой -не. „Протестът постигна своите цели и доведе до тази промяна в душите на хората, която беше важна – да изрита страха навън. Всеки един от вас, значи много. Повярвате ли в това, ще успеем“, завърши Арман Бабикян.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...