Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Съпругата на загиналия пилот майор Терзиев с емоционален призив във Фейсбук
България Важно ФБстатус

Съпругата на загиналия пилот майор Терзиев с емоционален призив във Фейсбук

Майор Валентин Терзиев
Валентин Терзиев

Съпругата на трагично загиналия в Черно море пилот майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова, застана зад думите на колегата му от авиобаза „Граф Игнатиево“ Димитър Димитров, който в обръщение изрази мнение, че политиците са отговорни за неговата гибел.

„Вие сте отговорни за състоянието на Българската армия! Вие сте безлични, алчни и безотговорни хора, оперирани от съвест и чест! Зa ГEРOЯ нa Рeпубликa Бългaрия мaйoр ВAЛEНТИН ТEРЗИEВ, кoйтo cвaли „прoтивникoвa цeл“ c цeнaтa нa живoтa cи, ПOКЛOН, ДЪЛБOК ПOКЛOН!““, написа Димитров.

Обръщението му беше споделено от Димитрина Попова в мрежата, където тя обяви, че подкрепя думите му.

Съпругата на майор Терзиев написа следното във „Фейсбук“:

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край.

Кураж и на всички колеги на Терзо – не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото „Това сте вие!“ – безстрашните мъже на честта.

До идването на новите „самолети на хартия“ има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам – какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото.

Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия).

А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна.

Призивът ми към всички българи е – бъдете разумни и не спирайте да изисквате – първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг.

Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки.

Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“./ПловдивПрес

Още новини по темата

Община Асеновград с финансова помощ за семейството на майор Терзиев

Военният министър: Майор Терзиев вече не е между живите

Министърът на отбраната: Катапултиране на майор Терзиев не е имало, случило се е нещо внезапно

Майор Валентин Терзиев е пилотът на падналия в Черно море самолет

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...