Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Велосъстезание, футболен турнир и много музика в Кадиево, кметът на Община „Родопи” поведе хорото на събора
Регион

Велосъстезание, футболен турнир и много музика в Кадиево, кметът на Община „Родопи” поведе хорото на събора

Съборът в Кадиево беше истински празник.
Съборът в Кадиево беше истински празник.

Кметът на Община „Родопи” уважи традиционния събор на село Кадиево. Десетки  жители и гости на селото се събраха, за да почетат родният си край и да се разтъжат с близки и приятели. Гости бяха заместник-председателят на общински съвет „Родопи” Илина Вутова и кметовете на селата  Цалапица, Марково, Оризари и Скобелево.

В приветственото си слово кметът Павел Михайлов изтъкна колко е важно всеки един да почита родовите си корени и да не забравя родното си селище.

„В последната година Кадиево се промени осезателно. Инвестициите, които направихме, са крачка към развитието на селото и запазването му като живо населено място“, подчерта той.  Кметът  припомни,че в бюджета за тази година е предвидено саниране на училището , ремонт на здравната служба, ново лед осветление  и изграждане на две детски площадки.

Селският събор е един от най-големите и чакани празници в Кадиево. Празникът започна със състезание по колоездене в три възрастови групи. За победителите имаше  медали и специални награди.

Последва футболен мач между ветерани и младежи. Победният гол вкараха  ветераните. За тях наградата беше купа бутилка уиски и бира за охлаждане , а за младежите – флаг, безалкохолна напитка и препоръка на следващия събор да победят.

„Празникът на село Кадиево беше невероятен. Щастлива съм,че кадиевци и приятели играха и пяха почти до сутринта”, коментира кметът на селото Лиляна Петрова.

 

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...