Quantcast
Новини Пловдив » България » Продължава издирването на падналия в Черно море МиГ-29
България Важно Инциденти

Продължава издирването на падналия в Черно море МиГ-29

Падналият самолет
Падналият самолет МиГ-29

Операцията на Военноморските сили по издирване на черната кутия на падналия на 9 юни в Черно море самолет МиГ-29 продължава. При тренировъчния полет за поразяване на въздушна цел в нощни условия във водите край Шабла загина майор Валентин Терзиев от авиобаза Граф Игнатиево.

В издирвателните дейности днесотново участват екипажите на минен ловец „Цибър“ и патрулен катер от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, съвместно с кораба „Номад“ от Института по океанология към БАН и катер на частна фирма със специализирана техника, събощиха от Министерството на отбраната.

Участниците в операцията извършват обследване на морското дъно в различни райони от предварително определения периметър от 20 квадратни мили. Дълбочината, на която работят е близо 70 м. Координатите на районите за претърсване са прецизирани с помощта на експерти от Военновъздушните сили.

Въпреки лошите метеорологични условия вчера минен ловец „Цибър“ остана в района на операцията и продължи с издирвателните действия. Дейностите за откриването на черната кутия на изтребителя не са прекъсвани вече пети ден.

Още

Шефът на авиобаза Граф Игнатиево: Вальо беше пилот с ювелирна техника

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...