Quantcast
Новини Пловдив » Световен Футбол » Сърцето на Ериксен спряло за секунди
Важно Световен Футбол Спорт Спорт Важно

Сърцето на Ериксен спряло за секунди

Сърцето на Кристиан Ериксен е било спряло за секунди. Това потвърди лекарят на датския национален отбор Мартен Босен на пресконференция преди минути.

„Колко близко бяхме. Беше си отишъл… Сърцето заработи след първия удар от дефибрилатора… Значи бяхме на косъм“, отговори той на въпрос колко близко до смъртта е бил Ериксен до смъртта, пише „24 часа“.
Босен разкри, че все още няма никаква причина за инцидента. „Всичите му резултати, макар и предварителни, са идеални. Но работата продължава. Никой от нас не знае причината за инцидента“, допълни лекарят.
Наставникът на Дания Каспер Хюмланд заяви, че е говорил с полузщитника на „Интер“. „Каза ми, че не помни много, и веднага каза, че повече се интересува за нас. Как сме, оправили ли сме се от шока. Типичен Кристиан. Но беше хубаво да видя усмивката му“, заяви селекционерът.

Съпругата Ериксен Сабрина пък помислила мъжа си за мъртъв. Това разкри легендарният вратар на Дания Петер Шмайхел, който говорил със сина си Каспер. Точно Каспер и Симон Кяер бяха първите, които се втурнаха да успокояват майката на две деца.

„Това трябва да са най-лошите два часа в живота ми във футбола“, сподели Шмайхел-старши по радио BBC5. „Никаква информация. Просто гледах реакцията на играчите. Случи се недалеч от местата на съпругите на играчите и заради това Сабрина толкова бързо слезе от трибуните. Говорих с Каспер. Той отишъл при нея, за да и каже, че Кристиан диша. Тя наистина е вярвала, че го е загубила“, заяви Петер Шмайхел.

Още

Намесата на капитана на Дания Кяер спасила живота на Ериксен
Исторически успех за Финландия срещу Дания след шока с Ериксен
Шокиращо! Кристиан Ериксен припадна, прекратиха мача!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...