Quantcast
Новини Пловдив » България » Шефът на авиобаза Граф Игнатиево: Вальо беше пилот с ювелирна техника
България Важно Инциденти

Шефът на авиобаза Граф Игнатиево: Вальо беше пилот с ювелирна техника

Бригаден генерал Николай Русев
Бригаден генерал Николай Русев

Вальо беше пилот с ювелирна техника, каза пред bTV командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев за загиналия пилот майор Валентин Терзиев. Той обяви, че чувства вина, защото задачата му е била да опази хората си живи.

Бригаден генерал Николай Русев е съобщил за смъртта на пилота на близките му. „Не видях укор. Съпругата му ми каза: Аз знам всичко за риска, ние с него сме си говорили“, разказа той. Ген. Русев потвърди, че една от хипотезите за инцидента е бързото падане на мишената, предследвана от майор Русев.

„Нальотът на майор Терзиев беше 12 часа и 50 минути, това е изключително малко“, каза още ген. Русев и добави, че това е така за всички пилоти.

„Много е жалко, когато бивши министи на отбраната излизат и говорят от името на пилотите. Не сме упълномощавали никого да говори от името на пилотите“, каза още ген. Русев, без да уточни за кого говори, но е ясно, че става дума за Николай Ненчев, който коментира, че ако МиГ-29 не са качествени, е по-добре пилотите да спрат да летят.

Ген. Русев заяви, че самолетите се поддържат в перфектно състояние, и преупреди, че спекулациите, че МиГ-29 са счупени, ще срещнат категоричен отпор.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...