Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Шефът на авиобаза Граф Игнатиево: Вальо беше пилот с ювелирна техника
България Важно Инциденти

Шефът на авиобаза Граф Игнатиево: Вальо беше пилот с ювелирна техника

Бригаден генерал Николай Русев
Бригаден генерал Николай Русев

Вальо беше пилот с ювелирна техника, каза пред bTV командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев за загиналия пилот майор Валентин Терзиев. Той обяви, че чувства вина, защото задачата му е била да опази хората си живи.

Бригаден генерал Николай Русев е съобщил за смъртта на пилота на близките му. „Не видях укор. Съпругата му ми каза: Аз знам всичко за риска, ние с него сме си говорили“, разказа той. Ген. Русев потвърди, че една от хипотезите за инцидента е бързото падане на мишената, предследвана от майор Русев.

„Нальотът на майор Терзиев беше 12 часа и 50 минути, това е изключително малко“, каза още ген. Русев и добави, че това е така за всички пилоти.

„Много е жалко, когато бивши министи на отбраната излизат и говорят от името на пилотите. Не сме упълномощавали никого да говори от името на пилотите“, каза още ген. Русев, без да уточни за кого говори, но е ясно, че става дума за Николай Ненчев, който коментира, че ако МиГ-29 не са качествени, е по-добре пилотите да спрат да летят.

Ген. Русев заяви, че самолетите се поддържат в перфектно състояние, и преупреди, че спекулациите, че МиГ-29 са счупени, ще срещнат категоричен отпор.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...