Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Мнения » Коментар на кмета на Община Стамболийски Георги Мараджиев по повод отпадането на 74 потребители от програмата „Топъл обяд”
Мнения Регион Стамболийски

Коментар на кмета на Община Стамболийски Георги Мараджиев по повод отпадането на 74 потребители от програмата „Топъл обяд”

Георги Мараджиев, кмет на Община Стамболийски
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация” е финансово обезпечена до края на годината. За целта осигуряваме 39 милиона лева, с което ще бъдат подпомогнати 60 000 потребители на програмата”. Това заяви бившият министър-председател Бойко Борисов по време на редовно правителствено заседание към дата 07.04.2021 год.

Към 10.06. 2021 г. в Община Стамболийски постъпи писмо с вх. № 1581/2/10.06.2021 г. от Агенция социално подпомагане, с което ни уведомяват, че 74 потребители по проекта от нашата община вече не попадат в групите по програмата и трябва да бъдат премахнати от списъка. Служебното правителство спира изхранването на 74 потребители, които до този момент са отговаряли на условията, поставени от Агенция социално подпомагане.

След много опити да се свържем с Министерството на труда и социалната политика, получихме отговор, че се е увеличила минималната вдовишка пенсия и поради тази причина 74 души от община Стамболийски отпадат от безплатната социална услуга.

На предстоящата сесия ще внеса докладна записка, с която ОбС – Стамболийски да гласува покриването на разходите по топлия обяд за тези 74 души. Необходимите средства са в размер на 34 188 лева и ще бъдат осигурени от собствените приходи в общинския бюджет.

Като член на Управителния съвет на Сдружението на общините още на следващото заседание ще уведомя колегите, за да може Сдружението да поиска преразглеждане на критериите и продължаване на програмата по начина и в обхвата, в който е била изпълнявана и досега”.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...