Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Съпругата на загиналия майор Терзиев: Няма да допусна да си „измият ръцете“ с уменията му
България Важно Регион

Съпругата на загиналия майор Терзиев: Няма да допусна да си „измият ръцете“ с уменията му

Майор Валентин Терзиев
Майор Валентин Терзиев

Не изтъквайте пред обществото, че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка. С тези думи съпругата на загиналия майор Валентин Терзиев се обърна в социалните мрежи. Димитрина Попова обяснява, че един полет се извършва не само от пилота, а от още много хора на различни позиции. Тя посочи, че мишената, която съпругът й е трябвало да порази, е спусната прекалено ниско.“Няма да допусна да си „измият ръцете“ с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно“, каза тя.

Ето целият пост на Димитрина Попова без редакторска намеса:

Само не изтъквайте пред обществото (защото то не разбира, ако не му се обясни цялата ситуация), че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка, защото един полет не се извършва само от пилота – повечето хора така си мислят. Той е свързан с още много летателни позиции по време на полета, като на каква височина е пусната мишената (в случая прекалено ниско), фактът от прекалената й необичайно бърза скорост, воденето на пилота към целта, което се извършва от друг пост, защото той нищо не вижда в такава обстановка (през нощта и при новолуние), не вижда уредите и разчита на подадената информация отвън.

При всички тези факти, да го снишиш прекалено ниско, след като гони целта, с тази скорост, в тъмното без уреди, където небе и море са едно и да изтъкнеш, че това е вследствие на 12 часа нальот само на пилота е прекалено. Няма да допусна да си „измият ръцете“ с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно, но е воден през цялото време с редица грешки, което е вследствие на липсата на опит на всички тези постове.

С две думи – натресъл си го буквално в морето и после разчиташ на неговите умения да коригира нещо невъзможно, и да казваш, че нещо внезапно се е случило след това. И да ген. Русев, аз Ви казах“ Благодаря!“ без укор, защото осъзнавам риска, но това не значи, че вече 5 дни в ума и сърцето ми не бушува буря ЗАЩО? допуснахте това да се случи. Не всичко понякога трябва да бъде на всяка цена, за да се покажеш пред някой. В случая визирам генерал да се покаже пред министър и министър да се покаже пред НАТО, а в същото време да нямаш нищо./ПловдивПрес

Още новини по темата

Съпругата на загиналия пилот майор Терзиев с емоционален призив във Фейсбук

Военният министър: Майор Терзиев вече не е между живите

Министърът на отбраната: Катапултиране на майор Терзиев не е имало, случило се е нещо внезапно

Майор Валентин Терзиев е пилотът на падналия в Черно море самолет

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...