Новини от Пловдив » Ботев » Атанас Пашев: Ще съм най-радостният да се върнем на Колежа
БГ Футбол Ботев Интервю Спорт Спорт Важно

Атанас Пашев: Ще съм най-радостният да се върнем на Колежа

Атанас Пашев
Атанас Пашев

Официалният сайт на Ботев (Пловдив) стартира нова рубрика, в която легендите на „жълто-черния“ Клуб ще имат думата да изкажат мнение по актуалните теми около Клуба. Началото в рубриката „Гласът на легендите“ поставя легендарният нападател Атанас Пашев, който е част от златния отбор на „канарчетата“ от 80-те години. 

–    Какви са очакванията ти за новия сезон?
–    Акцентът е в това да вървим нагоре и към по-добро и се надявам да се представим по-добре от миналия сезон. Да се докарат нови футболисти, класни. Разбира се, да запазим нашите момчета, да остане Тошко Неделев, както и Наско Илиев. Имаме достатъчно опитни български футболисти плюс новата селекция и се надявам да се получат нещата.

–    Изпратихме тежък сезон, кой беше най-важният мач през миналата кампания?
–    Никога през мислите ми не е минавало, че Ботев може да изпадне. Най-важният мач беше победата над Ботев (Враца). Ако махнем тези три точки щяхме да закъсаме сериозно. Това беше рубиконът в първенството.

–    На какво отдаваш низходящата линия, по която върви отборът след финала за Купата през 2019 година?
–    Реално, след финала ние вдигнахме отбора на Локомотив. Подходихме много „психарски“ след загубата и едва ли не бе свършил светът след това поражение. След това падна много гардът на отбора, на футболистите, треньорът се смени. Затова се получиха и трудностите през изминалия сезон. Не вярвам скоро да има отново финал между Локо и Ботев.

–    Най-важната тема за всички ботевисти е стадион „Христо Ботев“, очакваш ли скоро да се завърнем на „Колежа“?
–    Надявам се искрено по най-бързия начин да се върнем, ще съм най-радостният човек да се върнем там, където ми минаха най-хубавите години. Щом се е започнал стадионът – няма как да не се завърши. Рано или късно ще сме отново на този стадион.

–    Ти си част от школата на Ботев, каква е оценката ти за работата на ДЮШ?
–    В последните години малко се подценява работата на школата, но това е нормално – акцентира се върху стабилизирането на клуба, на мъжкия отбор. Все пак мъжкият отбор е лицето на един клуб. Школата не бива да се подценява, защото изкарахме доста футболисти. С работата на треньорите, на селекционерите, на директорите на школата. Много футболисти се и продадоха и това е показно, че школата работи. Трябва да се работи още по-сериозно, защото намалихме бройката като треньорски щаб и това не е добре. Но школата по никакъв начин не бива да се подценява от ръководството.

–    Сега предстои нещо ново за нашия клуб, а именно създаването на втори отбор. Правилна стъпка ли е това в развитието на младите футболисти?
–    Като структурно действие е много добро, но въпросът е да се справим с него. Не бива да се подценява Втора лига по никакъв начин, трябват качествени футболисти. Идеята е да се обиграват нашите юноши – тези, които сега излизат от U19, да са тук, пред погледа на треньора и да не ги преотстъпваме. Проектът с втория отбор е за хубаво и аз лично се разписах под тази идея и мисля, че е правилен ход.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...