Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Атанас Пеканов: Парите за България по Плана за възстановяване не са застрашени
България Важно

Атанас Пеканов: Парите за България по Плана за възстановяване не са застрашени

Атанас Пеканов

„Парите за България по Плана за възстановяване не са застрашени. Планът не е предаден, искаме да го подобрим по начин, по който да гарантираме, че този ресурс ще бъде използван по най-добрия начин“. Това заяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов по време на отчета на служебния кабинет.

Той уточни, че към момента има 10 предложения към Плана. „Правим изменения така че да има повече контрол как ще се използват тези средства, така че да няма финансиране само в столицата“, допълни Пеканов и даде пример, че ще се наблегне н а STEM центровете в сферата на образованието, да има центрове за лечение след инсулт не само в столицата, да имаме развита система за спешна помощ по въздух.

Социалният министър Гълъб Донев заяви от своя страна, че се удължава изплащането на добавката от 50 лв. на всички български пенсионери. „Скоро предстои правителството да приеме решение за увеличение на пенсии, така че при тези, които е необходимо, те да бъдат осъвременени. Продължаваме и с мисъл и за уязвимите групи от българското общество – тези, чиито доход е под линията на бедност“, коментира той.

Припомни, че мярката 60/40 ще бъде удължена на 100%, а икономиката на страна е в процес на възстановяване след ковид. Безработицата у нас намалява – към момента е около 5,4%.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...