Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » Главният секретар на областната управа със среща за организацията на вота
ИЗБОРИ 2021 Регион

Главният секретар на областната управа със среща за организацията на вота

Срещата беше днес, а домакин беше главният секретар на областната администрация Георги Янев.

Работно съвещание със секретарите на общините в Пловдивска област, които поемат основната задача по подготовката на изборите, бе проведено в областната управа. Това е поредната среща по повод организацията на вота на 11 юли. „Най-важното е да създадем такава организация, която да не остави и капка съмнение върху честността на изборите“, посочи главният секретар на Областна администрация Георги Янев.

Отново бяха дискутирани транспортните схеми при доставката на машините за гласуване, както и графикът за придвижване на секционните избирателни комисии до РИК, след приключване на изборния ден. Секретарите настояха фирмата доставчик на машините да се съобрази с разписанията и схемите на общините, за да се избегне ненужното чакане. От общините са категорични, че техните графици трябва да са водещи. „Координацията със „Сиела Норма“ очевидно се очерта като най-трудния момент и ние сме взели всички мерки, за да я подобрим“, увери Георги Янев.

Поставен бе и въпросът за регламента при дезинфекция на изборните помещенията, а от областна управа поеха ангажимент за среща с РЗИ, ако здравният протокол не бъде изпратен до края на месеца.

Главният секретар съобщи, че от РУО вече са предоставили списък с училищата с видеонаблюдение. Той припомни също така, че всеки член от новоназначените СИК, който желае да се ваксинира, може да го направи по съгласуван график в здравната инспекция.

Днес областният управител изпрати писмо до кметовете на общини, с което настоятелно обръща внимание и призовава към стриктно спазване на императивните забрани, въведени с разпоредбата на чл. 182 от Изборния кодекс (ИК).

Съгласно цитираното правило, не следва да бъде допускана предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала. Лицата на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации не може да провеждат предизборна агитация на работните си места. Освен изложеното, нормативно установена е забраната за използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация, както и не следва да се допуска такава 24 часа преди изборния ден, както и в изборния ден. Не се допуска извършването на предизборна агитация от служители на вероизповеданията, като не представлява предизборна агитация извършването на религиозни обреди.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...