Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Министърът на отбраната с изненадваща визита в Пловдив, посети и Граф Игнатиево
Градът Пловдив Пловдив Важно

Министърът на отбраната с изненадваща визита в Пловдив, посети и Граф Игнатиево

Георги Панайотов в Пловдив

Служебният министър на отбраната Георги Панайотов посети изненадващо Пловдив, а поводът – преместването на Музея на авиацията от Крумово в Пловдив.

„Министерство на отбраната планира от доста време да премести музея, има решение на Министерски съвет от 2018 г., което все още не е изпълнено. Община Пловдив е свършила своята работа, остава да се помисли как да стане на практика преместването. Това е много сложно инженерно занимание и първо трябва да се види как тези машини на пределна възраст да се преместят от Крумово и дали може“, коментира Панайотов.

Той припомни, че в решението от 2018 г. е описано, че на МО трябва да бъдат предоставени 13 млн. лв. за преместването. „Те не са постъпвали в министерството и сега трябва да намерим откъде да ги вземем“, допълни Панайотов.

По отношение на издирването на черната кутия на падналия край Шабла МиГ-29 министърът на отбраната припомни, че търсенето е спряно заради метеорологичните условия, допълни, че идва в Пловдив след посещение в авиобаза Граф Игнатиево. „Исках  да се видя с колегите на майор Валентин Терзиев, да изкажа съболезнования“, допълни Панайотов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...