Quantcast
Новини Пловдив » България » МРРБ си връща средства, платени авансово от „Автомагистрали“
България Важно

МРРБ си връща средства, платени авансово от „Автомагистрали“

Виолета Комитова
Виолета Комитова

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова е предприела действия по обезпечаването на средствата, които са платени авансово от държавната фирма „Автомагистрали“ за строителство на пътни отсечки. Това става ясно от писмо на Комитова, изпратено до Стоян Беличев – изпълнителен директор на фирмата.

Писмото е в отговор на освободеният изпълнителен директор Беличев, който предупреждава, че забраната за извършване на каквито и да е плащания ще доведе до блокиране на търговската дейност на дружеството.

„След извършената проверка се оказа, че екипът на „Автомагистрали“ е платил авансово без да се постарае да защити държавния интерес средства в размер на 1,8 млрд. лева за построяване на магистрала „Хемус“. Въпреки платените за магистралата от Боаза до Търговище суми в размер на 1,8 млрд. лева, магистрала няма. Няма даже проект – само паркинг за частна фирма…

Установени са и „дребни“ нередности за 220 милиона лева по укрепване на несъществуващи свлачища. Дай боже, поне всичко по пътя Видин – Ботевград в участъка от Макреш до Монтана да е законно. Дано, ама надали“, пише в писмото си от днес министър Комитова.

Тя допълва, че повереното й министерство е предприело действия по обезпечаване връщането на средствата, които счита за безпричинно подарени на избрани фирми, и ще изиска пълното обезпечаване на предплатените суми съобразно изискванията на търговското законодателство. Ще се заплаща само извършена строително-монтажна работа.

Още

Сметната палата: „Автомагистрали“ е получила милиарди от държавата в нарушение на закона
Прокуратурата се самосезира за обществените поръчки в „Автомагистрали“
Смениха ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...