Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » От Ролекс през Айфон до Тесла: Гражданите на тази страна получават най-големите поощрения, ако се ваксинират
COVID-19

От Ролекс през Айфон до Тесла: Гражданите на тази страна получават най-големите поощрения, ако се ваксинират

В някои страни по света нагласата срещу ваксините все още е високо, въпреки че техните собствени граждани са били свидетели на ужасите на пандемията от Covid-19.

Хонконг е едно от местата, където гражданите трябва да бъдат стимулирани и насърчавани да се ваксинират, и това трябва да се направи възможно най-скоро. Тъй като обаче това е Хонконг, можете да предположите, че този стимул ще се характеризира с лукс.

Защо да разчитате на положителна пропаганда, когато можете да вдъхновите хората да се ваксинират, като им предлагате автомобили Тесла или злато? Градските магнати и богатите компании правят всичко възможно, за да направят офертите си възможно най-атрактивни.

CK Group на Li Ka-shing, заедно със своята благотворителна организация, обяви във вторник, че ще присъди билет за лотария от 20 милиона хонгконгски долара (2,6 милиона щатски) за тези, които са получили и двете дози ваксина. New World Development Co., водена от милиардера Адриан Ченг, също обяви, че ще предложи 10 милиона субсидии на хора с ниски доходи, които са били ваксинирани. В началото на тази година на гражданите бяха предложени ваканции и ваксинации срещу същия ангажимент.

Свръхбогатите буквално се наредиха да платят 55 000 долара за частни полети до Обединените арабски емирства или Индия, за да се ваксинират. Knightsbridge Circle начислява на своите членове годишна такса от 34 000 долара, за която се грижат лични мениджъри, летят първокласни полети до Емирствата, отсядат в луксозни вили и се наслаждават на най-добрите забележителности на тези страни. В Хонконг, вместо да харчат много пари за ваксини, хората всъщност печелят от получаването на двете дози.

Друг пример за скъп опит за засилване на кампанията за ваксинация в Хонконг е политичката Реджина Ип, която предлага часовници с диаманти Rolex като част от лотария за ваксинация на стойност 1 милион долара за членове, „приятели“ на Новата народна партия. Но забавлението не спира дотук – те даряват бижута, редки чаени листа Da Hong Pao, 10 000 хонгконгски долара ваучери и електроника на своите членове и тези, които се регистрират като „приятели“, като добавят, че това няма нищо общо с предстоящите избори.

По същия начин най-големият предприемач в Хонг Конг, Sun Hung Kai Properties Ltd., предлага награди, включително iPhone, докато Lee Shaw-ki Henderson Land Development Co. предлага златни кюлчета. Главният изпълнителен директор на града Кари Лам казва:

„Стойността на различните лотарии или наградни програми, както научихме от новинарските репортажи, надхвърли 120 милиона хонгконгски долари.“

Досега само около 15,1 процента от 7,5 милиона души в Хонконг са напълно ваксинирани. Те наистина изостават от финансови центрове като Лондон и Сингапур, но ако подобни награди продължават да се предлагат, сигурно ситуацията скоро ще се промени.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...