Quantcast
Новини Пловдив » Важно » От 1 юли: Увеличават с 5% пенсиите на над един милион българи
България Важно

От 1 юли: Увеличават с 5% пенсиите на над един милион българи

Гълъб Донев
Гълъб Донев

С 5% от 1 юли ще бъдат осъвременени всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2020 г.  Остава и добавката от 50 лева. Надзорният съвет на НОИ вече е одобрил, а в скоро време предстои и правителството да приеме решението за увеличението на пенсиите на 1 млн. и 245 хиляди български пенсионери. Това стана ясно от думите на вицепремиера и социален министър Гълъб Донев на брифинг на Министерския съвет по време на отчета за дейността на служебното правителство.

Работим по това да запазим бизнеса и заетостта. Безработицата в страната продължава да намалява. Това е добър знак, че българската икономика започва да се възстановява. Заетостта също нараства, което също е добър показател. Тече кампания и по набиращи на работа в туристически бранш. От 1 юни стартираха 2 регионални програми за заетост. Продължава анализа за мерките, които са предприети за помощ на бизнеса. Българският бизнес може да бъде спокоен“, коментира вицепремиерът и социален министър.

По думите му основната цел в работата на Министерството на труда и социалната политика през този един месец е насочена с грижа и мисъл за гражданите на България. „Още от първото заседание на служебното правителство МС прие решение за продължаване на добавката от 50 лв. към пенсиите на всички български пенсионери. Това са около 2 млн. 88 хил. пенсионери, които ще продължат да получават тази добавка“, каза Донев.

„Продължаваме с мисъл и за уязвимите групи от българското общество – тези български граждани, чийто доход е под линията на бедност. Продължава патронажната грижа, която се предоставя на най-нуждаещите се в техните домове, които нямат възможност да се обслужват самостоятелно. Продължава и програмата за топъл обяд. Ресурсът за тази програма е почти изчерпан, но ще продължи до края на годината“, посочи още Гълъб Донев./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...