Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Рашков: Вече имаме 9 сигнала за изборни престъпления
България Важно

Рашков: Вече имаме 9 сигнала за изборни престъпления

Бойко Рашков

„Девет са сигналите, които имаме към момента за изборите на 11 юли, все още са сигнали, няма образувани досъдебни производства. Сигналите са от Габрово, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, Разград, Сливен, Смолян, София-област. На предходни избори има констатирани случаи на купуване на вот. Надявам се ние да осигурим честен вот“. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на отчета на служебния кабинет, като допълни, че МВР няма вина за „уродливото явление купуване на гласове“.

Той изтъкна, че според анализи най-чести практики с купуването или продаването на вот има в Бургас, Кърджали, Благоевград, Стара Загора и т.н.

„В една служба на МВР, в която е извършена внимателна проверка, са открити лозунги на партия ГЕРБ. Установи се още, че на техните клавиатури нямат думите ГЕРБ, ДПС или буквите Б.Б. Съмнявам се дали подобна служба в МВР би работила коректно срещу политическите престъпления, свързани с изборите. Те едва ли биха защитили правото на всеки гражданин да гласува за този, за когото иска“, коментира още Рашков.

По думите му МВР е предприело всички организационни мерки, които да гарантират в най-висока степен честен вот. Създаден е щаб, който се ръководи от главния секретар на МВР, има структури в районите.

Рашков поясни, че ГД „Националан полиция“ и Жандармерия ще вземат основоно участие в изборите. Ще бъде осигурена и охрана на бюлетини там, където ще има такъв.

По отношение на рокадите в МВР той заяви, че са извършени необходими промени. За подслушванията вътрешният министър коментира, че са подлсушвани и граждани, не само политици.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...