Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 4879 ученици от 10. клас в Пловдив и областта на НВО в следващите три дни
Важно Образование

4879 ученици от 10. клас в Пловдив и областта на НВО в следващите три дни

Инспектори от Столичната РЗИ вече провеждат тестване на контактните лица, в това число и на ученици
Снимката е илюстративна

Галина ГЕОРГИЕВА

4879 ученици от 10. клас  в Пловдив и областта ще държат национално външно оценяване по български език на 16 юни и по математика на 18 юни. На 17 юни  179 десетокласници ще бъдат оценявани по чужд език. Най-голям е интересът към английския език – 160 ученици са заявили желание, а по италиански език – само един.

20 ученици от три училища в Пловдив и три в областта са под карантина и ще държат изпит в отделни зали. В стаята се допускат не повече от 5 ученици, а квесторите трябва задължително да са ваксинирани.

Националното външно оценяване започва в 8 часа, десетокласниците трябва да са в училището в 7,30 часа. Ще се спазват всички противоепидемични мерки, на входа медицинско лице ще мери температурата. Учениците  трябва да носят документ за самоличност, маска, вода и черен химикал, както и прозрачен плик, в който да сложат личните си вещи.

„Да слушат и спазват инструктажа на квесторите, с който ще бъдат запознати. Най-важното е да запазят спокойствие и да покажат най-доброто от себе си. Пожелавам здраве и успех на всички“, заяви за ПловдивПрес Асен Василев – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия./ПловдивПрес

Още новини по темата

5852-ма седмокласници държат НВО в 140 училища в Пловдив и областта

Над 111 000 ученици от VII и X клас се явяват на НВО в следващите три дни

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...