Quantcast
Новини Пловдив » Градът » „Градини и паркове“ облагородяват междублоково пространство на бул. „Марица“
Градът Пловдив Случка на деня

„Градини и паркове“ облагородяват междублоково пространство на бул. „Марица“

Новите пейки

Две нови пейки бяха поставени от работници на „Градини и паркове“ в междублоковото пространство на бул. „Марица-север“ 53. Това стана само час, след като директорът Веселин Козарев с екип от общинското предприятие се срещна на място с инициаторите за облагородяване на зоната.

В близките дни със свежи цветове предстои да бъдат пребоядисани други две пейки, специално направени за деца. Малките жители на квартала са много, а в блока има също млечна кухня и детска градина. Мястото е предпочитано за отдих и от живеещите наблизо възрастни, но с малко подобрения би станало още по-приветливо. Част от разбитата настилка ще бъде възстановена, предвижда се пътят към булеварда да се прегради с жив плет, а в една от големите бетонни вази наесен да се засадят ружи и няколко иглолистни дръвчета.

„След наложителното премахване на старо опасно дърво тази пролет засадихме млад полски ясен. Хората го поливат, грижат се за него и той се развива добре. Засадили са и няколко храста рози, но ние ще добавим още – за повече красота“, коментира Веселин Козарев. Той увери, че от „Градини и паркове“ са готови да откликнат на всяка инициатива на гражданите за по-красива градска среда.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...