Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Директорка към седмокласници: Бъдете спокойни, за да се представите отлично!
Градът Образование Пловдив

Директорка към седмокласници: Бъдете спокойни, за да се представите отлично!

Директорката на СУ "Свети Константин - Кирил Философ" Елена Костадинова, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

„Покажете това, което можете и сте научили. Бъдете спокойни, за да се представите отлично! Успех на всички!“. С тези думи се обърна към 107 седмокласници директорката на СУ „Свети Константин – Кирил Философ“ Елена Костадинова. Днес 59 800 ученици от 7. клас в цялата страна се явяват на национално външно оценяване по български език и литература. Изпитът започна в 9 часа, а децата пишат по вариант 1.

Половин час преди началото, в пловдивското училище медицинската сестра измери на всяко дете температурата, а директорката напомни да си дезинфекцират ръцете.

Медицинската сестра имери температурата на всяко дете преди началото на изпита, снимка: ПловдивПрес

Още в 7.40 часа в школото пристигнали Елиз и Тереза от 7. В клас. Двете момичета са приятелки и живеят в един вход. Те споделиха пред ПловдивПрес, че майките им лиснали вода преди да тръгнат и ги успокоили, че всичко ще бъде наред.

„Не се притеснявам, учила съм и ще се справя“, каза Елиз. Седмокласничката е решила да кандидатства в Хуманитарната гимназия с английски език. Тереза също иска да продължи в паралелка с английски, но в ЕГ „Пловдив“ или в ЕГ „Иван Вазов“. Съученичката им Андрея мечтае да стане лаборант. Признава, че като много седмокласници ходи на частни уроци, за да се подготви добре за матурите.

Учениците дезинфекцираха ръцете си преди да влязат, снимка: ПловдивПрес

„На пробните матури изкарах високи резултати и сега се надявам да реша теста“, каза Божидар от 7.А клас. Момчето има много постижения, а на националното състезание „Ключът на музиката“пребори конкуренцията в страната и спечели второ място. Божидар иска да учи в паралелка с немски или английски и ще кандидатства в езиковите гимназии.

Някои от седмокласниците си харесват училището и ще продължат обучението си тук. „Ще се радвам да останат при нас, искам ги всички, но все пак бъдещето на децата е най-важно“, каза директорката Елена Костадинова.

В СУ „Свети Константин – Кирил Философ“  седмокласниците са разпределени по 11, тъй като стаите са големи и има осигурени минимум метър и половина разстояние между масите. Елена Костадинова е инструктирали децата още вчера, както и колегите си, които са квестори в други училища. Тази сутрин е провела инструктаж и с учителите, които са изпратени от други училища.

СУ "Свети Константин-Кирил Философ"
СУ „Свети Константин-Кирил Философ“

В школото НВО по български език и литература държат и 25  десетокласници. Изпитът за тях започна в 8 часа. „Те влязоха през друг вход и сме ги разположили на първия етаж, а седмокласниците са на третия и четвъртия етаж“, обясни директорката./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...