Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Родопи » Кметът на „Родопи” ще настоява държавата да осигури средства за асфалтиране след ВиК ремонта в Брестовица
Регион Родопи

Кметът на „Родопи” ще настоява държавата да осигури средства за асфалтиране след ВиК ремонта в Брестовица

Павел Михайлов (на преден план)
Павел Михайлов (на преден план)

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов настоява  в най-кратки срокове да се намери решение на проблема с водата в село Брестовица и подмяната на ВиК инфраструктурата да започне спешнo.

Михайлов за пореден път заяви позицията си по време на работна среща с областния управител на Пловдив Ангел Стоев. На нея присъстваха управителят на ВиК – Пловдив, Спартак Николов,  специалисти от областна администрация и водното дружество, както и представители на сдружение „Живот за Брестовица” и  Инициативен комитет „Кадиево”. На срещата присъства и Иван Иванов, председател на Управителния  съвет на „Български ВиК Холдинг”.

„ Година и три месеца жителите на село Брестовица бяха убеждавани, че за решаване на проблема с водата са взети всички мерки и в най-кратки срокове ще започне ремонтът на водопреносната мрежа. За този период проведехме поредица от срещи с предишния областен управител на града, включително и с жителите на селото.

Аз и моят екип сме ангажирани с проблема от първия ден, в който беше обявено, че в питейната вода на Брестовица се съдържа манган в пъти над  допустимите стойности. Десетки писма са изпратени до отговорните институции, обявихме бедствено положение, включително като кмет се възползвах от тежеста на президентската институция и поисках съдействие от президента.

Заставам зад хората, защото съм кмет на всички жители на Община „Родопи”. Водата в Брестовица е основен приоритет в работата на администрацията и аз ще настоявам в най-кратки срокове проблемът да намери своето решение. Защото хората искат да живеят нормално и да пият чиста вода”, категорично заяви кметът Павел Михайлов.

Според ВиК холдинга възможностите за решаването на проблема са три – проектът да се коригира и отнова да се внесе в Надзорния съвет, да бъде включен в Плана за устойчивост, за който са осигурени допълнително 200 милиона лева или да се търси финасиране по линия на  Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Възможният вариант дейностите по подмяна на водопреносната и канализационна мрежа да започнат в кратки срокове е проектът отново да бъде върнат за разглеждане в Надзорния съвет. Условието е частта за асфалтиране на улиците, след рехабилитацията да отпадне , като задължение към ВиК.

„В спешен порядък ще се срещна със служебния министър на регионалното развитие и ще поискам държавата да осигури средства за  подмяна на водопреносната и канализационна мрежа на селото. Ще поискам държавата да осигури и средства за асфалтиране на 26-километровата улична мрежа в Брестовица. По този начин ще облекчим ВиК дружеството”, коментира кметът на общината Павел Михайлов.

Още

Обмислят се три варианта за финансиране на новата водопроводна мрежа на Брестовица

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...