Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Неправомерно разходвани средства в ММС, Стъки също получавал пари
България Важно Спорт Спорт Важно

Неправомерно разходвани средства в ММС, Стъки също получавал пари

Андрей Кузманов

Разкрития за неправомерно разходвани пари в Министерството на младежта и спорта оповести служебният министър Андрей Кузманов. По думите му тази година за финансиране на НПО-та са заделени 5 млн. лв. „Три от тези организации са свързани с едно и също лице – Петър Коларов. Част от финансирането е за спортни дейности. ММА клуб е получава средства и той е на Станислав Недков“, допълни говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Освен клуба на Стъки, Кутев спомена и „ИПОТ“, който през всикчи години е получавал средства.

„За един месец работа на служебното правителство разпоредих проверки в министерството и в прилежащите дружества. При младежките програми впечатление прави, че годишно са заделяни 2 млн. лв. и то превенция на хазарта. Докато за тази година са заделени 5 450 000 лв. Това е неправомерно разходване на пари при конкурси, програмите за младежта и пълен субективизъм“, коментира още Кузманов.

„Вече пета година, откакто работи програмата, има фирми, които печелят с почти идентични проекти. Преди изборите са раздадени едни 5 млн. лв. и са раздадени по меко казано съмнителен начин на подбор на фирмите“, допълни и Кутев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...