Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Арт магазин в Капана открива Социалното предприятие за хора с увреждания
Градът Пловдив Пловдив Важно Случка на деня

Арт магазин в Капана открива Социалното предприятие за хора с увреждания

Ванина Костадинова, Георги Титюков и Величко Родопски открива новия магазин.

Мария МОРУНОВА

Община Пловдив ще открие арт магазин в квартал Капана. Това стана ясно на откриването на първия магазин на ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“, който се намира в подлеза на хотел Тримонциум. Лентата на магазина прерязаха шефката на предприятието Ванина Костадинова и зам.-кметовете Величко Родопски и Георги Титюков.

„Откриваме по-голям магазин, който ще е в Капана. Той ще е арт магазин с работилница. Ще идват социални предприятия от цяла България и ще показваме добри практики. Арт магазинът ще е по-голям от този, надявам се да работим още по-добре и да интегрираме на хората с увреждания“, заяви на откриването зам.-кметът Родопски.

„Искам да поздравя Ванина за хъса и ентусиазма, с които се хвърля в работата си“, коментира от своя страна зам.-кметът Титюков.

Той припомни, че ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“ е създадено през 2018 г. по проект, спечелен по програма „Развитие на човешките ресурси“ на стойност малко над 390 хил. лв. След това Община Пловдив съдейства и дофинансира работата на предприятието, което функционира и до днес.

По отношение на проекта за арт магазин в Капана Титюков припомни, че там се изисква съгласуване с НИНКН, което ще отнеме време. „Тъкмо ще разработят този и ще открият и новия магазин“, допълни зам.-кметът по спорт и социална дейност Титюков.

Шефката на предприятието обясни, че от 2018 г. през предприятието са преминали около 50 души с различни увреждания. „Идеята беше да бъдат обучени хора с различни увреждания на различни занаяти. Така в момента 27 души работят при нас. А в магазина тук в подлеза има изделия от нашите три основни ателиета – шивашко, ателие по стъклодухане и керамично“, каза още Костадинова.

ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“ работи и по създаването на онлайн магазин. По този повод Костадинова заяви, че виртуалният магазин е готов. „В момента се пълни със съдържание и до 15 дни ще стартира“, обясни тя.

Още

Ванина Костадинова: Разкрихме ателие по стъклодухане, догодина и по щамповане
Социалното предприятие за хора с увреждания прави онлайн магазин, търси маркетинг специалист
Социалното предприятие за хора с увреждания отваря магазин, търси продавач
Социалното предприятие за хора с увреждания отваря магазин в подлеза на Тримонциум

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...