Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Двама министри проверяват качеството на водата в Брестовица
Регион Родопи

Двама министри проверяват качеството на водата в Брестовица

Жители на Брестовица на протест

Двама министри ще направят проверка на качеството на водата в пловдивското село Брестовица. Здравният министър д-р Стойчо Кацаров и министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова ще трябва да проверят случая, съобщават от Върховната административна прокуратура.

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите за некачествена питейна вода, която тече от чешмите на жителите на село Брестовица. В информацията, цитирана от медиите, се споменава, че във водата има манган, както и че е трябвало да се започне изграждане на нов водопровод, заради проблем с водоснабдяването. Жителите на селото многократно са сигнализирали за проблема, който продължава повече от година.

Възложената проверка следва да изясни обстоятелствата и предпоставките за предприемане на необходими мерки, свързани с осигуряване на нормалното и качествено водоснабдяване за питейни и битови нужди в село Брестовица, допъбват от прокуратурата.

По време на проверката от контролните органи трябва да изяснят и всички други факти и въпроси, свързани с нарушеното водоснабдяване и качеството на питейна вода в селото, както и да се предотврати настъпването на вредни последици върху здравето на населението.

В случай че бъдат констатирани нарушения, следва да се предприемат и всички предвидени в нормативните актове административни и административнонаказателни мерки. Ако в хода на работата по случая бъдат установени и данни за престъпление, следва да се сезира компетентната прокуратура и структури на МВР.

Резултатите, нарушенията на съответните нормативни и други актове, предприетите мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях, както и наложените санкции, следва да бъдат отразени в доклад, който да бъде пратен във ВАП в кратък срок./ПловдивПрес

Още новини по темата

Обмислят се три варианта за финансиране на новата водопроводна мрежа на Брестовица

Ангел Стоев: Отказът от финансиране за дублиращи кладенци в Брестовица не е политически ход

Община „Родопи” очаква съдействие от президента и областния управител за проблема с водата в Брестовица

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...