Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Ето кой загуби милиарди долари заради Кристиано Роналдо само за няколко минути
Спорт

Ето кой загуби милиарди долари заради Кристиано Роналдо само за няколко минути

Кристиано Роналдо донесе победа на Португалия срещу Унгария в европейското първенство (3: 0), стана най-добрият голмайстор в историята, но беше във фокуса ден преди мача.

А именно, на пресконференцията преди мача, той премести две бутилки кока кола от масата пред себе си и постави вода на тяхно място.

След това каза на всички да „пият вода“, това се хареса на мнозина, но не и на гиганта, който държи огромен дял на фондовия пазар, съобщава „Телеграф“. Акциите на Кока Кола загубиха цели 4 млрд. долара само за няколко минути след тази димонстрация, която със сигурност създаде истински главоболия на всички в компанията.

Когато борсите се отвориха в Европа, делът на тази компания беше на стойност 56,10 долара, само половин час по-късно стойността падна до 55,22, което е спад, който се наблюдава рядко. За половин час имаше спад от 1,6 процента, което означава, че от 242 милиарда долара стойността на акциите на Кока Кола падна до 238 милиарда.

Някои бяха изненадани от постъпката на Роналдо, мнозина не, защото португалецът се грижи за здравето и диетата си, а по един повод той каза, че е ядосан на сина си заради тази газирана напитка.

„Ядосвам се, защото пие кока кола и фанта, карам му се, когато яде чипс и картофи. Дори по-малките ми деца ме гледат, когато ядат шоколад“, каза Кристиано.

Експертите по връзки с обществеността обаче казват, че спадът няма да продължи дълго, тъй като Кока Кола буквално е „измислила“ съвременния маркетинг.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...