Quantcast
Новини Пловдив » Без категория » По-ефективен от PCR тест: Произведоха детектор за Covid-19, изпраща резултати на телефон или компютър за 15 минути
Без категория

По-ефективен от PCR тест: Произведоха детектор за Covid-19, изпраща резултати на телефон или компютър за 15 минути

Ами ако има ненатрапчив начин да разберете дали някой в ​​същата стая с вас е заразен с коронавируса?

Британски учени казват, че са разработили детектор, който може да бъде инсталиран само за 15 минути, за да установи дали някой е заразен.

Sunday Times съобщава, че това изключително точно устройство, малко по-голямо от детектор за дим, може да се използва за сканиране на каюти на самолети, класни стаи, старчески домове и офиси.

Ранните проучвания на учени от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина и Университета Дърам показват, че устройството е с точност от 98 до 100 процента, което го прави толкова ефективно, колкото лабораторните PCR тестове за Covid-19 и значително по-точно от бързите тестове за коронавирус.

Изследователите обаче подчертават, че техните резултати са на ранен етап и че подобно изобретение тепърва ще бъде оценено от техните колеги учени.

Детекторът, разработен от Robosciaching, работи чрез откриване на химикали, произведени от кожата, които присъстват в дъха на хора, заразени с Covid-19.

Тези „летливи органични съединения“ създават миризма, която е твърде фина, за да се усети в човешкия нос. Изследване на изследователския екип на Covid Detector установи, че кучетата също могат да го миришат, но детекторът е по-точен и практичен.

Sunday Times пише, че устройството може да открие заразени хора, които тепърва ще развият симптоми, което го прави по-ефективно от PCR тестовете, които не са подходящи за асимптоматични носители на вируса.

Отнема от 15 до 30 минути, докато детекторът събира проби от въздух в голяма стая и незабавно изпраща резултатите на мобилен телефон или компютър.

Текущата цена на детектора е около 5000 паунда за бройка, пише вестникът./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...