Quantcast
Новини Пловдив » България » Скандал в ефира на Нова: Стъки нахлу в студиото, докато интервюират Кутев
България Важно

Скандал в ефира на Нова: Стъки нахлу в студиото, докато интервюират Кутев

Стъки обвини Кутев, че изнася неверни данни

Скандал се разрази в ефира на Нова телевизия. Докато там гостуваше говорителят на кабинета Антон Кутев, ММА боецът Станислав Недков – Стъки нахлу в студиото. Той заяви, че Кутев изнася манипулативни данни.

„Ще трябва да се биете с нашата охрана. Моля ви, ще ви запишем за новините“, опита се да се намеси водещият Виктор Николаев.

„Изнасят се някакви лъжи и аз не мога да се защитя“, отсече Стъки, но отстъпи и напусна студиото.

„Изкарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ММА бойците се занимават с политика. Защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лв.”, Това заяви в студиото на „Здравей, България” говорителят на правителството Антон Кутев.

„Тези 220 хил. лв., за които говори той, са само по програмата за превенция на зависимостите. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв. Получавани са средства и по други програми”, обяви Кутев.

Малко преди интервюто на Кутев, гост в студиото бе Стъки, който обясни, че през 2017 г. Българската федерация по ММА получава 31 348лв., като това е 1,3% от общата сума по програмата.

„През 2018г. – 34 890лв., а през 2019г. федерацията няма финансиране. През 2020г. сумата е 39 953лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били 220 хил. лв.“, обясни Стъки. Кутев обаче твърди, без да показва документи, че данните са коренно различни.

„Нападките срещу мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за президент. Тогава започна и полицейската репресия. Изнасят се и лъжливи, манипулативни данни”, обясни Станислав Недков – Стъки.

Антон Кутев пък коментира и информацията от бившия спортен министър Красен Кралев, че дъщеря му се е възползвала от държавно финансиране за фондацията, в която е участвала.

„Нито стотинка не е взела дъщеря ми. Кандидатствали са и са взели финансиране от фондацията, но след като тя е напуснала“, каза Кутев.

„Аз искам да попитам кои са хората на Красен Кралев и как са станали негови? Откога в министерството има негови хора? Нормално ли е министър да влезе в министерство и да има свои хора? Какво се е случило с тези, които не са негови?”, попита Кутев. Той обясни, че не е бил на разпити, а е имало обсъждания на програма.

„Крайно време е да скъсаме с този начин на управление. Аз съм се ангажирал с тази държава. Никога няма да имаме финалист на „Тур дьо Франс”, защото федерацията по колоездене получава значително по-малко пари от тази по ММА”.

„Това са пари, давани за превенция на зависимости. Не е свършена никаква работа и това е единственият проблем. Начинът, по който са били провеждани тези конкурси, е абсолютно несъстоятелен”, добави Кутев.

Попитан защо Бойко Рашков отлага предаването на списъците на подслушваните за следващото Народно събрание, Кутев каза, че не му било работата да знае това./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...