Quantcast
Новини Пловдив » България » Слави Трифонов: Дали присъствам в парламента или не, това не променя отговорността ми
България Важно ИЗБОРИ 2021

Слави Трифонов: Дали присъствам в парламента или не, това не променя отговорността ми

Слави Трифонов

„Отговорността, която нося, не е свързана с това обективно да съм само депутат. Нося отговорност от момента, в който сме тръгнали да реализираме този политически проект и мога да я нося и извън парламента. Така ще мога да бъда по-обективен и да взимам по-правилни решения”. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по време на среща със студенти в Пловдив. На нея присъстваха и председателите на партията Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Това беше първата публична проява на лидера на партията.На събитието бяха допускани само лица с валидни студентски книжки, а пред  зала С.И.Л.А имаше засилено полицейско присъствие.

Студентът по право Лъчезар Енчев беше първият, който зададе въпрос към Трифонов. Той поиска да разбере защо лидерът на партията не се е кандидатирал за депутат на предстоящия вот. „Човек трябва да бъде почтен и искрен. Забележете колко лидери на партии първоначално се кандидатират и след това се отказват, увличат хората и заблуждават хората, сменят вота. Отговорността, която нося, мисля, че не е свързана с това са съм депутат, аз нося тази отговорност от момента, в който сме тръгнали да реализираме този политически проект и мога да я нося и извън парламента, извън него ще бъда по-обективен“, каза Трифонов.

Той заяви, че е съвсем нормално в една държава да има избори, защото иначе има диктатура.Трифонов коментира, че след промените в Изборния кодекс очаква на предстоящите избори всеки един българин, независимо къде по света се намира, да има възможност да гласува. Според него с машинния вот се ограничава купеният вот и призова хората да не се страхуват от новите технологии. Той обясни, че в следващия парламент партията му ще работи за въвеждане на електронно гласуване.

Трифонов се пошегува с Тошко Йорданов относно публикация във Facebook, която гласи „Гласуваш за Слави, получаваш Тошко”. „Ние сме заедно от 20 години. Нормално е. Гласуваш за Слави, получаваш хората на Слави. Не мисля, че като гласуваш за „Има такъв народ”, гласуваш само за Слави Трифонов в парламента. Ти можеш да гласуваш за мен и за хората, които сме в този проект и парламентът е част от всичко това. Имам отговорности, които се носят цялостно в комплект. Присъствието или отсъствието ми от парламента не променя отговорността, която нося така или иначе”, каза той.

Очаквам, има много неща, които ще се случат и тогава аз ще реша. Не казвам не защото не искам да бъда откровен. Преди месец не знаех, че американциите ще наложат санкции. Когато се случат и други неща ще взема категорично решение. Така лидерът на „Има такъв народ“ отговори на въпрос на студент коя институция конкретно е визирал с поста си във фейсбук, с който обяви, че няма да е кандидат за депутат на изборите на 11 юли, но ще понесе отговорността, а тя можела и да се носи от друга институция.

„Това не значи, че бягам от отговорност“, каза той. Знаел, че ще плати висока цена и „когато съм готов, тогава ще бъда достатъчно откровен“.  Трифонов реши да цитира бившия премиер Симеон Сакскобургготски и репликата му „Бъдете господари на мълчанието“. Обясни, че именно това се опитвал да прави и затова говорел само когато наистина има за какво.

Друг студент попита и коя е фигурата, около която в партията се обединяват за евентуален премиер.
„Около тази фигура, която е точно обратно на предишния министър председател. Човек, който няма нищо общо с Бойко Борисов“, отговори Трифонов. Момчето обаче не се отказа и попита отново: „Има ли две имена този човек?“

„Има, но няма да ти ги кажа. Защото още не са минали изборите, защото има много неясноти. Когато тези неясноти се изчистят, тогава всичко ще бъде ясно. Като му дойде времето, ще стане ясно“, обеща Трифонов.

Трифонов коментира и работата на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. „Това с джипката е демонстрация, която е напълно излишна. Министър-председателят на една държава не трябва да има нищо общо с образа на този министър-председател, който беше през последните 10 г. Министър-председателят трябва да е завършил престижен университет, да говори езици, да бъде специалист в определени области и да има необходимия морал“, каза той./ПловдивПрес

Още новини по темата

Деца от квартала около“Сила“: Ама наистина ли Слави Трифонов е тук?

Трифонов няма да е кандидат за депутат, намекна за президент

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...