Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Абсурден случай: Хвърлиха яйце в изпитна зала на НВО в пловдивско училище
Важно Образование

Абсурден случай: Хвърлиха яйце в изпитна зала на НВО в пловдивско училище

Инспектори от Столичната РЗИ вече провеждат тестване на контактните лица, в това число и на ученици
Снимката е илюстративна

Галина ГЕОРГИЕВА

Абсурден случай в пловдивско училище по време на националното външно оценяване по математика в 7.клас. По време на изпита непознат от улицата е хвърлил яйце през прозореца в изпитната зала, която се намира на втория етаж. Яйцето е паднало на чина, а не върху ученик, съобщи за ПловдивПрес началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова.

В залата е настанал лек смут, но ситуацията веднага е овладяна. Децата са се успокоили и са продължили работа. По информация на директора, на видеозаписите от камерите извън училището, не се вижда кой е хвърлил яйцето.

Според данните на РУО на днешния изпит 278 седмокласници не са се явили, сред тях е и един карантиниран ученик. Предварително 5852 ученици от Пловдив и областта бяха подали заявления за НВО по математика. От тях изпит са държали 5574 седмокласници в 140 училища.

На националното външно оценяване по математика в 10. клас 576 ученици не са се явили, а общо 4312 са държали изпит. От 20 карантинирани 14 са присъствали в отделни зали с ваксинирани квестори.

Около 57 330 седмокласници от цялата страна решаваха 23 задачи, 18 от които с избираем отговор. Две задачи са с кратък свободен отговор. Три са с разширен отговор, в който учениците трябваше да опишат и аргументират изпълнението на задачата. Те разполагаха с 60 минути за първата част на изпита и с 90 минути за втората, съобщиха от МОН.

48 340 десетокласници от страната пък решаваха 17 задачи – 15 от тях бяха с избираем отговор и две – с разширен. Учениците разполагаха с 90 минути.

В отделни изпитни зали работиха 17 седмокласници и 50 десетокласници, които са под карантина поради контакт с болен.

Оценката от НВО в 7. клас се използва като балообразуващ елемент при приема на ученици в 8. клас. С резултата в 10. клас учениците от обединените училища кандидатстват за местата от допълнителния план-прием за продължаване на образованието си във втори гимназиален етап.

Максималният брой точки на изпитите в 7. клас е 100, а в 10. клас – 50. Резултатите се вписват в удостоверенията на учениците като процент от максималния брой точки.

Срокът за обявяване на резултатите е 28 юни 2021 г./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...