Quantcast
Новини Пловдив » България » Бойко Борисов: Целта съм аз, това е голям сценарий!
България Важно ИЗБОРИ 2021

Бойко Борисов: Целта съм аз, това е голям сценарий!

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

Целта съм аз. Разнасят сигнал от 2009 г. Откъде да помня аз с кого съм се срещал тогава? Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира обвиненията на вътрешния министър в служебното правителство Бойко Рашков, че има сигнал срещу него за заплахи. Днес пък стана ясно, че в МВР са викани на разпит Николай Кокинов и Бойко Найденов.

„Поразучих малко, защото те подписват декларация, че няма да разпространяват. Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 г. Нито го познавам тоя човек, нито го знам. То се оказа, че е от друг човек сега, защото този, за който твърдяха от началото, работи в одита на Министерство на здравеопазването. Той е член от много години. А някой чул, бил уволнен някога през 2009 г. и аз трябва да си спомня някой дали е идвал през 2009 г. при мен. Сега разиграват целия тоя цирк, целия този панаир, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени, целта съм аз“, обясни Борисов по време на брифинг в центарлата на ГЕРБ, на който се появи неочаквано по средата.

В началото на месеца служебният вътрешен министър Бойко Рашков разказа, че Борисов оказал натиск върху следовател по дело, за да спаси свой министър от влизане в затвора. Случаят бил от 2009 г.

Служебният министър разказа и за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил с думите: „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо.“

„Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някого някъде не са изричани. Нямам спомен никакъв. Не го познавам. Не го знам и не искам да го знам“, каза Борисов и предложи да бъде подложен на детектор на лъжата.

Според него ще бъде извикан на разпит в края на предизборната кампания, „за да има панаир“. „Заклел съм се, че нямам кюлчета. Те ме заснеха, монтираха и удариха. Това е краят на един дългопланиран сценарий“, обясни още лидерът на ГЕРБ.

„Източиха язовир, за да се снимат, като им виждам конспирациите как работят, какво им е мисленето. Колко време мина, къде е Планът за възстановяване“, попита още той.

Според него служебното правителство е провалило ваксинацията и ни чака изолация от другите страни.

Борисов коментира и че има поголовна чистка навсякъде, а голяма част от сменените не са от ГЕРБ.

От ГЕРБ определиха действията на служебното правителство като предизборно мероприятие. Затова и внасят жалба до Централната избирателна комисия срещу правителството, което „безсрамно се занимава с агитация“, заяви зам.-председателят на партията Томислав Дончев.

На Слави Трифонов му стискам палци и да поемат отговорност, каза Борисов, според когото това означава Трифонов да стане премиер, ако ИТН спечели изборите, а не да гледа отстрани.

Борисов пожела здраве и на президента Румен Радев, който днес има рожден ден, както го желаел на всеки българин./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...