Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Задържаха двама мъже за кражба на 30 000 лв. от къща в Баня
Карлово Крими Регион

Задържаха двама мъже за кражба на 30 000 лв. от къща в Баня

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Отделението в Карлово на Районна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняеми двама мъже, задигнали 30 000 лв. от къща в Баня.

На 16 юни 2021 г. около 8,30 часа двамата мъже отишли с автомобил до дома в Баня на 62-годишен мъж . Единият от тях – И. Р., на 54 г., разбил входната вратата на къщата и отнел 30 000 лева, поставени на различни места в една от стаите. След това напуснал дома и отишъл до близко място, където с автомобил го чакал 40-годишният Ф. П. Той му бил дал и информация за наличието на пари в дома на пострадалия. Двамата се оттеглили с колата в посока гр. Карлово, където си разделили парите. Бил е подаден сигнал в полицията.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Карлово към ОД на МВР – Пловдив. И. Р. е задържан на 16.06.2021 г. вечерта, а съучастникът му Ф. П. –  на другия ден. Част от парите са открити и иззети. Обвиняемите И. Р. и Ф. П. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...