Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Иван Стоянов: ГЕРБ е партия, която умее да понася удари
Важно ИЗБОРИ 2021 Интервю Мнения Политика

Иван Стоянов: ГЕРБ е партия, която умее да понася удари

Иван Стоянов
Иван Стоянов
  • Отиваме при хората от врата на врата и ще обясняваме, че служебното правителство прави опит за омаскаряване на ГЕРБ
  • ГЕРБ много израсна като партия – в началото се свързваше само с лидера Бойко Борисов, но сега има още много лица, способни да поемат отговорност и удари и да управляват
  • Ако се стигне до предсрочни избори за кмет на район „Източен“, ГЕРБ със сигурност ще спечели

 

Иван Стоянов е на седмо място в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС. На местния вот през 2019 г. той беше избран за кмет на район „Източен“. Преди това – от 2001-а до 2019 г., Иван Стоянов беше директор на общинското предприятие „Чистота“.

Ваня Драганова

Интервю на Ваня ДРАГАНОВА


– Защо един районен кмет се кандидатира за депутат в средата на мандата на местната власт, г-н Стоянов?

– Аз се кандидатирам за депутат от листата на ГЕРБ, защото партията е дала много, както на мен, така и на много хора в града и страната, и сега чувствам като морално задължение да дам своя принос със своята личност, работа и познанства за кампанията. Предишният ни слоган „Работа, работа, работа“ и сегашният „Ред в хаоса“ напълно отговарят на моята същност – работа и ред, и искам с всичко, което съм направил – и като директор на „Чистота“, и  като районен кмет, и като председател на ГЕРБ в район „Източен“, да бъда полезен.

– Всъщност районните кметове най-добре познават ежедневните проблеми на хората. С какво това може да помогне в парламента?

– Всеки човек, споделяйки своя проблем, може да даде идея за добри решения на национално ниво, така че, когато се пишат закони, е добре да се знае какво мислят хората. А и всеки депутат общува с кметовете и може да реши много поставени от тях въпроси със своите контакти.

– Партия ГЕРБ е подложена на безпрецедентна атака в този момент. Когато се срещате с хора, оставяте ли с впечатлението, че те вярват на всички твърдения за злоупотреби?

– Напротив. Аз се срещам с много хора, следя и мненията в социалните мрежи и когато вчера си качих снимка със слогана на ГЕРБ, получих много лайкове и пожелания за успех. Само преди няколко месеца, по време на летните протести, не беше така. Тогава, като споделиш нещо за ГЕРБ, реакциите бяха други. Сега вече хората виждат, че с управлението на служебното правителство нещата в страната се объркаха и само ГЕРБ може да сложи ред в хаоса. Сега няма сигурност – нито за бизнеса, нито за администрацията, нито в службите. Бяха направени много кадрови промени и голяма част от администрацията спря да работи. А направеното от ГЕРБ се вижда – в страната, в града, в района, пред блока… Нямаме от какво да се срамуваме, направили сме много за всички хора и нашата кампания ще бъде да се срещаме с хората от врата на врата и ще обясняваме, че служебното правителство прави опит за омаскаряване на ГЕРБ.

– Все пак в партията направихте ли си анализ с какво допринесохте за ситуацията „Всички срещу ГЕРБ“?

– Ние си направихме анализ още в началото на 2020 г., когато беше приет Законът за ревизия на приватизацията и незаконното забогатяване. Още тогава беше ясно, че много олигарси ще пострадат, много бизнеси в сивата икономиката вече няма да могат да съществуват там и ще последва ответна реакция. И я видяхме – ясно е кой организира и плати протестите миналото лято. Те не бяха спонтанни – когато плащането спря, протестите приключиха. Но ние сме партия, която умее да понася удари, не сме от една или две години в политиката, понесохме удар през 2013 г. с костинбродската афера, имало е много атаки срещу нас, но ние искаме да въведем ред и законност и знаем цената на това.

– Ако ситуацията в 46-ия парламент се повтори, както прогнозират много социолози, готови ли сте да бъдете в опозиция?

– ГЕРБ много израсна като партия – в началото се свързваше само с лидера Бойко Борисов, но сега има още много лица, способни да поемат отговорност и удари и да управляват. Не само на национално ниво, в Пловдив всеки от нас носи своята отговорност като кмет на район, на града или като областен координатор. Във всички райони на страната имаме пълни листи, в тях има много нови нови хора, което показва, че ГЕРБ има кадри, за 10 години натрупахме много опит, а има партии с претенции да управляват, но нямат капацитет, нямат хора да запълнят една листа. Надявам се изборите да сложат край на безвремието на служебния кабинет, това не бива да продължава, вярвам, че ще имаме законно избрано правителство.

– Ако станете депутат и се стигне до предсрочни избори за кмет на район „Източен“, ГЕРБ ще спечели ли?

– Със сигурност, защото район „Източен“ има добри кметове от ГЕРБ още от 2007 г. В последните 2 години направихме толкова много неща в района, които хората оценяват. А и имаме в партията подготвени хора с качества, достойни да заемат кметския пост в „Източен“. Инерцията, която е създадена, няма как да бъде спряна.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...