Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » И пожарникари ще пазят изборните секции преди вота
ИЗБОРИ 2021 Пловдив

И пожарникари ще пазят изборните секции преди вота

Срещата с ръководството на Пожарната.
Срещата с ръководството на Пожарната.

Служителите на Пожарната ще поемат част от охранителната дейност на изборните помещения в нощта преди изборите, стана ясно на среща на областния управител Ангел Стоев  с ръководството на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, и началниците на районните служби на ведомството.

Бяха обсъдени ангажиментите на службата във връзка с произвеждането на честни и свободни избори на 11 юли. Задълженията на пожарникарите са свързани с осигуряването на безопасни условия за работа на секционните избирателни комисии и на 16 и 17 РИК в определените панаирни палати.

От „Пожарна безопасност и защита на населението“ вече са изготвили листовки с основни правила и съвети за безопасна работа и бърза реакция в случай на нужда. Те ще бъдат раздадени на членовете на секционните избирателни комисии по време на предстоящите обучения.

Стоев се срещна и с ръководството на РИК 16. Обсъдени бяха няколко нови предложения на членовете на 16 РИК за организацията на работата по изборния процес, както и за свършеното до момента от областната управа по заявените искания на избирателната комисия на миналата среща. „Медицински екипи в палатите ще има. Ще бъде осигурена и по една бутилка минерална вода на всеки член на СИК. В допълнение ще бъдат монтирани машини за вода, ще има и щандове за храна и напитки“, поясни Ангел Стоев. Той допълни, че по отношение на поставените въпроси за транспорта също е работено много. Общините имат достатъчно автомобили. Полицаите ще могат да изпълняват охранителни функции и с личен транспорт. Прокуратурата също е готова да приема сигнали от РИК, ако такива се появят.

Областният управител повдигна въпроса дали е предвидено обучение на гласоподавателите как се гласува с машините. Бяха обсъдени няколко предложения. Районната избирателна комисия ще прецени кой е най-подходящият вариант и ще го предложи на ЦИК.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...