Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Кандидати за депутати от „БСП за България“ обсъдиха важни инфраструктурни проекти в МРРБ
Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Кандидати за депутати от „БСП за България“ обсъдиха важни инфраструктурни проекти в МРРБ

Срещата в МРРБ

Пловдивските кандидати за народни представители с №4 Илия Гатев, арх. Костадин Палазов, арх. Румен Григоров и инж. Петър Бояджиев се срещнаха със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов. На срещата бяха обсъдени важни теми за развитието на града и съществуващи проблеми.

Един от основните проблеми в момента е ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив. „Смятаме, че Околовръстното трябва да бъде разширено с допълнителни ленти и да се направи цялостна реконструкция, а не само ремонт, защото това, което е направено сега, създава проблеми за целия поток автомобили“, каза Илия Гатев.

Експертите от левицата са на мнение, че е нецелесъобразно да има само ремонт на тази важна пътна връзка, и припомнят, че има подписка от жителите на населените места от Родопската яка и от самия Пловдив за премахване на мантинелите.

Зам.-министър Христов посочи, че е запознат с проблема и създаденото голямо обществено напрежение. „Отпушването на трафика за нас е много важна тема и ще работим за това като народни представители“, допълни Гатев.

Кандидатите на БСП обсъдиха със Захари Христов и нереализирания проект за реконструкция на бул. „Голямоконарско шосе“, който е една от връзките на Пловдив с магистрала „Тракия“. Трябва да бъде разширено с две допълнителни ленти, да се направи модерно, съобразено с изискванията и нуждите, обясни арх. Григоров.

Арх.  Палазов коментира и съществуването на железопътни линии в рамките на града. „Смятаме, че трябва да се направи оптимизация на жп линиите в града и да отпадне връзката между централна жп гара и гара „Филипово“. Съществуват обходни маршрути, които могат да поемат тези функции. По този начин ще се отпуши трафикът в посока изток – запад“ – посочи архитектът. Според него идейният проект за вдигане на естакада на жп линиите в очертанията на града е нецелесъобразно, неефективно и ще струва много пари. „Нашият апел към всички институции е да се спре изпълнението на този проект, защото няма да доведе до удовлетворяване на нуждите на хората, а само до усвояване на едни пари, които спокойно може да се насочат там, където има много по-голяма нужда“ – обясни Илия Гатев, който е икономист.

Архитектите Палазов и Григоров смятат, че на задължителна паспортизация трябва да подлежат държавните и обществените сгради. За жилищните сгради ще се създадат много проблеми, свързани с обследването и финансирането. Затова е нужно да се разработи план за паспортизация на държавните и обществените сгради, коментират експертите.

Кандидатите за народни представители изтъкнаха пред зам.-министъра, че ще работят за намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите, тъй като не е нормално да се чака с години за завършване на процедура по ЗУТ.

По мнение на социалистите трябва да се засили контролът върху ВиК холдинга и реализирането на всички проекти, свързани с него. „Имаме уверение, че се работи в тази посока, тъй като в момента се установява състоянието му и научихме, че се готвят и кадрови, и организационни промени“ – каза инж. Петър Бояджиев.

Поставен е и въпросът за забавянето на Водния проект в Пловдив. „Тревожи ни изключително много и липсата на информация относно финансирането с европейски и със собствени средства и че няма яснота колко са верифицираните суми до момента“ – обясниха Гатев и арх. Палазов.

Кандидатите за депутати от „БСП за България“ са категорично за реализацията на проекта за водоснабдяване от язовир „Въча“ и смятат, че той е от жизненоважно значение. Този проект трябва да се реализира при ясни правила, при максимален контрол и защита на обществения интерес – смятат те. Зам.-министър Захари Христов ги увери, че проектът е на дневен ред.

Всички дискутирани теми, които касаят град Пловдив, ще бъдат предложени за включване в Плана за интегрирано развитие на община Пловдив (ПИРО) за периода 2021-2027 г.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...