Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Минка Сърнешка и социалисти дариха кръв и плазма
Градът Пловдив

Минка Сърнешка и социалисти дариха кръв и плазма

Минка Сърнешка, председател на Обединението на жените социалистки (2005 – 2020) в Пловдив и общински съветник (2011-2015) дари реконвалесцентна плазма COVID – 19. Заедно с Николай Димитров, председател на Младежкото обединение на БСП в община Родопи, дадоха старт на кампанията „Дари кръв – спаси живот“.

„Преболедувах тежко COVID-инфекцията. Възстанових се, благодарение на грижите на лекарите и медицинските сестри от болниците МБАЛ „Медлайн“ и МБАЛ „Централ Хоспитал“, на които съм безкрайно признателна“, каза Сърнешка, която се кандидатира за народен представител. Докато лежи в стационара преди няколко месеца, осъзнава колко ценна е плазмата за боледуващите от коронавирус, вижда как им помага да оздравеят и да се върнат при близките си и обещава при първа възможност и тя да стане донор.

„Дарявам кръв редовно – повече от 10 пъти съм се включвала в различни дарителски акции. Това е толкова хуманен акт и апелирам всеки, който има възможност и се чувства здрав, да прояви съпричастност, за да спасим поне един човешки живот! Микробусът, в който може да се дари кръв, се намира пред община Пловдив. Който желае, нека се включи!“, заяви Сърнешка.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...