Quantcast
Новини Пловдив » Община » С нова зеленина възпират паркирането на коли пред ДГ „Славей“
Община Палитра Случка на деня

С нова зеленина възпират паркирането на коли пред ДГ „Славей“

Пространството около ДГ "Славей" ще бъде облагородено.
Пространството около ДГ "Славей" ще бъде облагородено.

Унищожената зелена площ пред детска градина „Славей“ на ул. „Полковник Сава Муткуров“ ще бъде възстановена. Това заяви директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев след проверка по сигнали на граждани.

В момента мястото е безогледно утъпкано от постоянно паркиращи автомобили, но с поставянето на подходящи преградни елементи скоро достъпът им ще бъде затруднен.

Още тази сутрин започна обработката на терена.  Предстои обогатяване с хумусна почва за засаждане на подходяща растителност, която да служи като естествена зелена бариера пред колите. Нови пейки и кошчета за отпадъци ще се поставят отпред. Наесен се предвижда да бъдат засадени нови дървета и храсти.

Междувременно екипи на „Градини и паркове“ ще премахнат паразитна растителност, а пред директорката на ДГ „Славей“ Любка Биволарска директорът Козарев обеща да оформят короните на огромните дървета в двора на градината, след като децата излязат във ваканция.

По спешност идната седмица ще бъде отрязано голямо дърво от вида софора, тъй като в основата му се е образувала голяма хралупа и има опасност да падне и да нанесе щети.

На проверката присъства и гражданският активист Асен Костов, който също е сигнализирал за проблема с превзетата от автомобили зелена площ. Веселин Козарев е категоричен, че от общинското предприятие реагират на всяко предложение или сигнал от граждани.

Телефонът на „Градини и паркове“ е 032/624 301.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...