Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 125 отличници в Руската гимназия, Ерамян раздаде дипломите на зрелостниците
Важно Градът Образование Пловдив

125 отличници в Руската гимназия, Ерамян раздаде дипломите на зрелостниците

Вихра Ерамян раздаде дипломите на 235 зрелостници от Руската гимназия, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Директорът на Руската гимназия Вихра Ерамян раздаде дипломите на 235 зрелостници. Официалната церемония се проведе в двора на елитното училище в присъствието на родители и близки, а дванадесетокласниците по традиция бяха облечени в тоги. Випуск 2021 завършва със среден успех Много добър 5.41, а отличниците са общо 125.

Лекият дъждец не помрачи настроението на зрелостниците, снимка: ПловдивПрес

 

Катерина Костадинова от 12.А клас първа получи дипломата си, защото завършва с Отличен 5.99, снимка: ПловдивПрес
Катерина Костадинова от 12.А клас първа получи дипломата си, защото завършва с Отличен 5.99, снимка: ПловдивПрес

Първи дипломите си получиха Катерина Костадинова от 12.А клас и Анна Дешкова от 12. Е клас, които завършват с Отличен 5.99.„Ако зависеше от мен, веднага бих ви дала едната стотна, защото го заслужавате“, обърна се към двете момичета Вихра Ерамян. След тях документ взе незрящата Мартина Куртева от 12. А, чийто успех е Отличен 5. 83, а Ерамян й даде и специална пластика от името на училището.

Вихра Ерамян даде специална пластика на Мартина Куртева

„Казват, че най-добрата визитка на всеки човек е резултатът от неговата работа. Вашата първа визитка е дипломата, която получавате днес. Тя е резултат от стремленията ви през последните пет години. Нека тя винаги ви напомня, че всяко начинание се увенчава с успех, когато е съпроводено с труд, постоянство и стремеж за развитие. Продължавайте да си поставяте високи цели, да търсите и да се възползвате от нови възможности, да действате и да вървите напред, защото пътят тепърва започва. Честито дипломиране“, пожела на дванадесетокласниците Вихра Ерамян.

На трите ДЗИ средният успех на учениците е Много добър 5.24, което отрежда ЕГ „Иван Вазов“ на второ място по най-високи резултати в Пловдив и областта, след ЕГ „Пловдив“.

11 зрелостници са получили пълни шестици на матурите. Двама са зрелостниците с Отличен 6.00 по български език и литература, петима са пълни отличници по анлгийски език, двама са по математика, един по италиански и един по испански език.

На ДЗИ по  български език и литература Руската гимназия има успех Много добър 5.30. На матурата по испански език – Много добър 5.25, по италиански език – Много добър 5.30, по английски език – Отличен 5. 66, по френски език – Много добър 4.91, по немски – Много добър -5.32.

Снимка: ПловдивПрес
Снимка: ПловдивПрес

23-ма ученици имат немската езикова диплома DSD. 17 възпитаници на Руската гимназия са получили международен сертификат за владеене на руски на държавен университет „Пушкин“ от Москва.

12 ученици имат италианска диплома, като трима от тях са постигнали максимален резултат от 100 точки – Ванеса Елева, Цвета Грозева и Теодора Дечева.

Шестима са с международен сертификат за владеене на италиански език CELI, а общо 76 ученици имат различни сертификати за владеене на английски, като 50 от тях са с ниво C1.

14 ученици притежават международен сертификат по испански език DELE, а  трима имат международен сертификат за владеене на френски DELF.

12.А клас завършват с общ успех от дипломите Много добър 5.43. На матурата по български имат Много добър 5.24, а по испански – Отличен 5.64.

„У учениците от 12. А клас бушуваха емоциите и страстта на младостта, но като Христофор Колумб съумяха да преминат през бурното море на противоречията и успяха да открият собствения си път към успеха. Те показаха, че са амбициозни, ученолюбиви и енергични, че умеят да учат и да се забавляват, да ценят приятелството, обичат предизвикателствата. Убедена съм, че ще чуем имената им в науката, спорта, политиката“, заяви Вихра Ерамян.

Снимка: ПловдивПрес

Тя отново даде за пример Катерина Костадинова – отличник на Випуск 2021, която всяка година се представя отлично на олимпиадите по испански език. Другият изявен ученик от 12. А клас е Бранимир Христов – републикански шампион по гребане и носител на призови отличия от международни регати, а третият – Атанас Чернев, който е  носител на купата на България с юношите на Ботев-Пловдив, вече част от първия отбор на най-стария футболен клуб в страната ни.

12. Б клас са постигнали общ успех от дипломите за средно образование Много добър 5.22, на матурата по БЕЛ имат Много добър 5.15, а на ДЗИ по испански – Много добър 4.99. „Учениците от 12. Б клас преследваха собствените си цели през изминалите 5 години, а поводите за гордост не са малко. 11 ученици от класа завършват средното си образование с отличен успех, 6 имат  международен сертификат по испански език DELE. В този клас е и републиканският шампион и носител на купата на България по футбол с юношите на ФК „Ботев“, обяви директорът на Руската гимназия.

Общият успех на 12. В клас е Много добър 5.22. На ДЗИ по български и литература получават Много добър 5.13, а на матурата по италиански Много добър 5.15. „Емоционални, спонтанни и чистосърдечни, критични и отстояващи позициите си. 8 ученици завършват с отличен успех, шестима получават италианска диплома, като Теодора Дечева е постигнала максимален резултат от 100 точки. Шестима от класа са с международен сертификат за владеене на руски език, а един – с международен сертификат за владеене на италиански език CELI“, изброи успехите на класа Вихра Ерамян.

235 зрелостници от Руската гимназия получиха дипломите си за средно образование, снимка: ПловдивПрес
235 зрелостници от Руската гимназия получиха дипломите си за средно образование, снимка: ПловдивПрес

12. Г клас завършват Руската гимназия с общ успех от дипломите Много добър 5.15, на матурата по БЕЛ са изкарали Много добър 5.15, а на ДЗИ по италиански – отличен 5.65. „Изключително сърдечни, харизматични талантливи и изобретателни. Те са сплотени, артистични, позитивни, личности с широк кръгозор и различни интереси. 12. Г клас бе уникална сплав от разнородни таланти и разноцветни емоции, ще останат завинаги „болката отляво“ на г-жа Росица Любенова, г-жа Елена Тодорова и г-н Илко Василев, защото всичко с тях бе истинско, дори и любовта – силна и горчива“, обяви директорът на ЕГ „Иван Вазов“, а учениците  с бурни емоции приеха думите й.

Вихра Ерамян специално обърна внимание на успехите на Виктория Панайотова и Ванеса Ерева, които станаха лауреати на националната олимпиада по италиански език. Двете момичета са сред петимата най-добри на олимпиадата от цяла България. Ванеса Ерева има Отличен 6.00 на ДЗИ по италиански език, както и максимален резултат от 100 точки на изпита за италианска диплома, а вокалните й изпълнения са трогнали италианския посланик Стефано Балди.

Сред изявените ученички на 12.Г клас са още Цвета Грозева, която получава максимален резултат от 100 точки на изпита по италиански език, Валентина Никова – с множество призови места от национални и международни конкурси за джаз и поп пеене, Макс Митев – многократен национален шампион по плуване и носител на призови отличия от международни състезания, Мария Филипова – спечелени призови места от европейски първенства, национални шампиони и международни турнири по карате Шинкиокушин. Любомир Танев – трето място на световния шампионат по спортни танци и носител на множество призови места от международни турнири. Андрей Ардашев – призови места от маратони и състезания по спортно ориентиране в страната и чужбина.

12. Д завършват с общ успех от дипломите за средно образование Отличен 5.54. На матурата по български и литература са постигнали Много добър 5. 41, а по анлгийски – Отличен 5.69. „Те са възпитани, учни, интелигентни, амбициозни. Бих добавила и кротки. Участваха активно през тези пет години в олимпиади, тържества, спортни и благотворителни дейности. В класа има три отлични оценки 6.00 на държавните зрелостни изпити – Йоана Анева по математика, Красимир Темелков и Стефани Хаджиценева по английски език“, посочи Ерамян.

17 са учениците с отличен успех от дипломите, а 7 – с международен сертификат за владеене на английски език на ниво C1. Красимир Темелков е многократен национален шампион и носител на множество призови отличия от международни турнири по плуване. Елисавета Йорданова – с призови места от национални и международни състезания по спортни танци. Мерт Салимехмед – републикански шампиони и носители на купата на България с отбора на ПФК „Ботев“. Янко Неданов – призови места от националните първенства по футбол с юношите на „Локомотив“.

12.Е клас постигат общ успех от дипломите Отличен 5.69 и са първенци на Випуск2021 по успех. На матурата по български и литература получават Много добър 5.39, а на ДЗИ по английски -Отличен 5.63. „Те са добри, възпитани, всеотдайни, любознателни и упорити, винаги готови за нови предизвикателства. Учениците от този клас са с най-много пълни шестици от ДЗИ. Отличен 6.00 имат Ана Дешкова, Десислава Димова и Селен Коджаали – по  английски език и Борис Ангелов – по български език и литература. От 12. Е клас е една от двете отличнички на Випуск 2021 – Ана Дешкова с Отличен 5.99″, обяви Ерамян.

Поетът Борис Ангелов се снима със семейството си, след като получи дипломата си, снимка: ПловдивПрес
Поетът Борис Ангелов се снима със семейството си, след като получи дипломата си, снимка: ПловдивПрес

Международен сертификат за английски език имат 13 ученици от класа. Елия Тодорова се откроява с таланта си в областта на музиката и изобразителното изкуство , която постига второ място в световния шампионат за таланти в областта на световната и джаз музика в САЩ и полумава приза „Най-голям талант“ от международен фестивал в Москва. Борис Ангелов пък е истински талант в областта на литературата – спечелил е призови места в национални и регионални конкурси и награда за дебютната му стихосбирка “Любовен оксиморон”. За успехите на Борис Ангелов ПловдивПрес писа преди време.

Борис Ангелов е истински талант в областта на литературата, снимка: ПловдивПрес
Борис Ангелов е истински талант в областта на литературата, снимка: ПловдивПрес

12. Ж клас завършва с общ успех Много добър 5.13. На ДЗИ по БЕЛ постига Много добър 5.06, а на матурата по френски език – Много добър 4.99. „Учениците се отличават с бързо адаптиране, позитивно мислене, добра работа в екип, лоялност, отговорност и умение за сътрудничество. Те бяха пример за подражание за участие в граждански дейности и доброволчество. 8 ученици завършват средното си образование с отличен успех, трима получиха международен сертификат за владеене на френски език DELF. Елисавета  Фиданова в две поредни години се представя отлично да национални олимпиади по френски език“, избори постиженията на класа директорът на Руската гимназия.

12.З клас са втори по успех сред съвипускниците си с общ успех отличен 5.64. На матурата по БЕЛ постигат Отличен 6.51, а на ДЗИ по немски език – Много добър 5.13. Учениците са достойни възитаници на ЕГ „Иван Вазов“. Пет години израстваха заедно, споделяйки тревоги и радости, за да заявят, че са удовлетворени от постигнатите успехи. 28 младежи с невероятно остроумие, немска точност и дисциплина, българска гордост и ентусиазъм, готови да поемат да поемат по пътя на живота, вдъхновени от мечтите си“, каза Вихра Ерамян.

19 ученици са с отличен успех, 12 имат немската езикова диплома DSD, 8 са с международен сертификат за английски език C1. Сред изявените дванадесетокласници са Александра Мишева – отлично представяне в националния кръг на олимпиадата по български и литература през 2020/2021 година, Петя Димова -многобройни награди от национални и международни музикални конкурси с хор „Детска китка“, Габриела Василева – призови класирания в международни и национални фестивали и конкурси с танцовия състав на ОДК – Пазарджик.

Снимка: ПловдивПрес
Снимка: ПловдивПрес

12.И клас се нарежда на трето място по висок успех. Учениците постигат общ успех от димпломата Отличен 5.63. Дванадесетокласниците пък заемат първо място по успех от ДЗИ по български език и литература Отличен 5.56, а на матурата по немски имат Отличен 5.57. Те са амбициозни ученолюбиви и енергични, обичат спорта и шумните дискусии, поставят си високи цели. В редиците им има творци, изявени спортисти, активни участници в събития, свързани с културния живот на Пловдив, изброи част от постиженията им Вихра Ерамян.

Това е класът с най-голям брой отличници от дипломата – 22-ма, а 12 ученици са с DSD диплома, 8 с международен сертификат за владеене на английски език. Виктория Симидова постига успех Отличен 6.00 на ДЗИ по български и литература и се представя отлично на олимпиадата по БЕЛ. Юлия Вързилова – републикански шампион по тенис на маса за жени, Александър Карамитов се е представил отлично на олимпиадата по БЕЛ./ПловдивПрес

Още новини по темата

Талантите на Пловдив: Борис от Руската издаде първа стихосбирка

Виктория от Руската, шампион по италиански: Ще се справим на матурите!

Пловдивски дванадесетокласници: Онлайн не може да замени ученето в клас

Младите в Пловдив, които ще гласуват за първи път, с послания към политиците

Емоция и сълзи в Руската: Изпратиха 236 зрелосници, любимите учители с оригинални награди СНИМКИ

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...